İSÇEİD Hisselerin Paraya Dönüşmesini İstedi

0
228

isçeid açıklama (10)İsdemir Çalışanları ve Emeklileri Derneği (İSÇEİD) Başkanı Bayram Özarslan, İsdemir işçilerine verilen hisseler ile ilgili açıklamalarda bulunarak, hisselerin bir an önce gerçek paraya dönüşmesini istedi. Başkan Özarslan, ayrıca 2013 yılında 134 milyon kar eden İsdemir’in kar payından hissedarlara dağıtılması beklenen, kişi başı bin veya iki bin TL’nin de dağıtılmadığına dikkati çekti.

Hak sahibi İsdemir çalışanının 12 yıldır beklediği hisseleri aldığına işaret eden Dernek Başkanı Özarslan; “Bölgemizde bulunan İsdemir A.Ş.’nin 2002 yılı özelleştiriminde İsdemir’de çalışan 11.460 hak sahibine devletçe verilmiş ve 12 yıldır İsdemir Vakfının haksızca gasp ve zimmetinde bulunurken, fabrikadaki hisse oranı %11’den usulsüz bedelli sermaye artışlarıyla  %4.93’e düşürüldü.

Derneğimizin aktif mücadelesi sonucunda vakıftan alınarak çalışanlara verilen hisse senedinden ötürü hissedarlar, 2013 yılı kar dağıtımı olarak en az 1000-2000 TL beklerken 2012 karının dağıtılmaması gibi 2013 yılının 134.337.082.74.TL’lik karının da (Bu kar rakamı İsdemir’in de içinde olduğu Erdemir Grubunun 920 Milyonluk net kar rakamının içinde komiktir) dağıtılmamasına sözde temsilcimiz Vakıf Başkanının katılmadığı Hissedarlar Genel Kurulunda karar verilerek, tüm hissedarlarımız yine şoka sokulmuştur.

Dernek olarak öncelikle, konuştu mu mangalda kül bırakmayan, kendisini sendikacı ve hak arayıcı olarak gösteren Sn. Vakıf Başkanı Bayram Altun’un 2012 yılı genel kurulu toplantısında olduğu gibi bu yılki 2013 yılı genel kuruluna da katılmayarak 11.460 hissedar ailesinin haklarını savunmama gerekçelerini kamuoyuna açıklaması gerekir. İkinci olarak büyük çoğunluğu evine ekmek götürmekte zorlanan hissedarlara kar dağıtılmaması büyük bir vicdansızlık olup, bu kararı alan OYAK (Erdemir) grubunu kınıyoruz. Üçüncüsü grup içerisinde rekor üretimle en yüksek kar yapması gereken İSDEMİR A.Ş karı nasıl oluyor da 920 milyon kardan %14 civarında yani 134 milyon kar almaktadır?

Hissedarlar olarak bu hususta tüm yetkililerden ve yaptığı toplantılarda sık-sık siyasi rant için biz hissedarların başta SPK olmak üzere her yerde hakkını savunduğunu beyan eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’den tatmin edici bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda elleri kolları bağlı bir şekilde oturmayacaklarının da altını çizen Başkan Aslan, bu konuda gerekirse siyasi partilerin seçim bürolarını dahi işgal edebileceklerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here