İş Sağlığı ve İş Güvenliği İşlemleri Ücretsiz Yapılacak

0
52

hesob açıklama1Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, İş Sağlığı ve İş Güvenliği İşlemlerinin, 01.01.2014 tarihi itibari ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu.

Teksöz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 22/08/2013 tarihinde “İş Sağlığı ve Güvenliği işbirliği protokolü” imzalanmıştır.

Adı geçen protokole göre; 01.01.2014 tarihi itibariyle 10’dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli mikro işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından sunulacaktır. Ayrıca az tehlikeli işlerde çalışacak olanların işe giriş muayeneleri bağlı oldukları Aile sağlığı hekimleri tarafından ücretsiz yapılacaktır. Bu çerçevede tüm esnafımızın bu açıklamalar dikkate alınarak ücretsiz yapılacak hizmetler için 01/01/2014 tarihini beklemeleri önemle duyurulur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here