Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
36

gündem kısa2Yıldız Hücumbotu Cumhuriyet Bayramında İskenderun’da

İskenderun Deniz Üs Komutanlığı tarafından verilen bilgiye göre; Deniz Kuvvetlerimizin en modern gemilerinden birisi olan TCG Yıldız Hücumbotu, 29 Ekim 2013 Salı günü Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun Askeri Limanı’nda saat:10.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

CHP’li Gençler Bayramda Hastaları da Unutmadı!

Geride bıraktığımız Kurban Bayramında yoğun bir bayramlaşma trafiği yaşayan Cumhuriyet Halk Partili gençler hastaları da unutmadılar. CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ve yönetimi Kurban Bayramında Özel Palmiye, Özel Gelişim ve İskenderun Devlet Hastanelerindeki hastaların  ve sağlık  çalışanlarına bayram ziyaretinde bulunup, karanfil dağıttılar.

KOSGEB Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yapılacak

KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan, bugün saat 17.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda KOSGEB Çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Konuyla ilgili olarak İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasından verilen bilgide; “Toplantıya tüm halkımız davetlidir. KOSGEB kredilerinden faydalanmak isteyen ve KOSGEB çalışmaları hakkında bilgi edinmek isteyenleri aşağıdaki telefon numarasına bilgi verilmesi rica olunur. Katılımlarınız için lütfen 0326 614 52 25 dahili 142 nolu telefona bildiriniz” denildi.

Reyhanlı Patlaması Failleri İçin İstenen Cezalar Belli Oldu

Reyhanlı’ da 52 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi hazırladı. Savcılık, 2’si Suriyeli 33 kişinin devletin birlik bütünlüğünü bozmak ve 52 kişiyi öldürmek suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Sanıklardan 19’u için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen savcı ayrıca yine 19 sanık için hakkında 130 kişiyi öldürmeye teşebbüsten 2 bin 860’ar yıl ceza istedi.

Antakya’da Otel İnşaatında Kolonları Yerleştiren Vinç Devrildi

Antakya’da yapımı devam eden bir otelin inşaatında kolonları yerleştiren vincin devrilmesi sonucu faciadan dönüldü. Alınan bilgiye göre, Haraparası Mahallesi, Süreyya Halefoğlu Caddesi üzerindeki inşaatta kolonları yerleştiren vinç, aşırı yüke dayanamayınca devrildi. Vincin devrildiği yolun boş olması ise faciayı önledi. Olay sırasında vinç operatörü hafif şekilde yaralanırken, kaza sonrası bölgeye çekim için gelen basın mensuplarını gören inşaat çalışanları görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Basın mensupları ile çalışanlar arasında kimlik gösterme nedeniyle çıkan arbedeyi polisler önledi.

Saatleri Geri Almak İçin Geri Sayım

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gün ışığından daha fazla faydalanmak için saatler geri alınacak. Gün ışığından daha fazla faydalanmak adına 31 Mart Pazar günü saat 03.00’te geçilen yaz saati uygulaması, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here