İnsan Kendi Gözüne Parmağını Sokar mı?

0
82

Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan Asrın Virüsü (Covid-19) tüm Dünya genelinde can almaya hızla devam ediyor. Şu an Çin’de vaka sayısı hiç yok gibi. Neden acaba? Dünya kırılırken, Çin ise gayet rahat! Aklıma her şey geliyor. Çin nüfusunu azaltmak için yapılan bir şey mi bu! Kontrol altına alınamayan bu illetin püf noktaları Çin’de gizli mi?

Coronavirüsü inceleyen ilk bilim insanlarından olan ve salgını duyurmak için ABD’ye kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Coronavirüsün insan yapımı olduğunu dile getiren Li-Meng, “Bilim adamı ekibimle ilk raporumu hazırladım ve çok yakında dünya ile paylaşacağız. Detaylı bilimsel kanıtlarla bunun neden doğadan, o hayvanlardan gelen bir şey olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“FAZLA ZAMANIMIZ YOK” Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, geçtiğimiz aylarda Fox News’e verdiği röportajda, “Bu, tarihte gördüğümüz en büyük salgın. İnsanlık tarihindeki bildiğimiz her şeyden daha fazlası. Bu nedenle, zamanlama çok önemlidir. Erken durdurabilirsek hayat kurtarabiliriz. Fazla zamanımız yok. Zaten geç kaldık” ifadelerini de kullanmıştı.

Çinli doktorun ifadeleri aynen öyle! Bu söylemleri bundan dört ay evvelde duymuştum ama bir anlam verememiştim. Ne olursa olsun bir ülke kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atar mı? Veya tüm Dünya insanlığını tehdit eden bu virüs için bilim adamlarımı neden çaresiz. Virüs hala hiç durmadan canlıları yok ediyor. Öyleyse bu Virüsü ortaya çıkaran Çin ise çaresini neden ortaya çıkartmıyor. Çin’de bu salgın durdu ise neden durdu.

Dünya sağlık teşkilatında görevli ve tüm araştırmacı doktorlar aşıyı bulmak için harıl-harıl ders çalışıyor. Sonuç ise çok üzücü virüs sağlık çalışanlarının aşı çalışmalarının hepsini alt etmiş vaziyette. Kafamız karışıyor. Neden karışmasın. ABD, İtalya, Hindistan, Fransa, İspanya, İran en fazla virüsten etkilenen ülkeler.

Dünyada ve Türkiye'de corona virüsü vaka sayısı kaç oldu? Son dakika  koronavirüs haberleri - Son Dakika Flaş Haberler

Ülkemizde ise gidişatı hiç beğenmiyorum. Vaka sayılarında düşüş olacağı yerde yükseliş devam ediyor. Her ne kadar kendimize dikkat etsek de virüs dönüyor dolaşıyor ve bulacağını buluyor. Kaçış yok. Demek ki eninde sonunda bu illet yakamıza yapışacak. Benin anladığım bu.

Evet, maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Ama ne yaparsanız yapın bu önlemler, bulaşı sadece ileriye doğru öteliyor. Bu bir gerçek! Önlemimizi en ufak şekilde unuttuğumuzda virüs kapımızı çalıyor. Hiç ummadığımız insanların bu illete yakalandığını duyunca tedirgin oluyoruz. Bu virüsü üreten Çin ise önlemini de beraberinde yapmıştır. Öyle olmazsa Çin’de vaka sayısı neden birdenbire düştü. O yüzden kafam allak bullak.

Düşünüyorum, Dünya’nın başına bela olan bu virüs kıyametin başlangıcı mı? Çaresi alınmadığı takdirde, Dünya canlılarını ileriki yıllar içerisinde yavaş ve hızlı şekilde yok etmeye muktedir olacak gibi. Şu Çinli doktor bir an evvel açıklayacağı konuları açıklasa da bizlerde ne olacağını ne olacağımızı bir bilsek. Yaşlısı genci, çoluk çocuk bu virüs belasından tedirgin! Halk işine sağlıklı şekilde gidip gelemiyor. Umutlar tükendi. Yarınımız ne olacak belli değil. Şaşkınlığımız heyecanlı şekilde beklenti halinde. Uzak yerlerde bulunan akrabalarımızın sağlık durumlarını takip ederken kendi telaşımız içerisinde de boğulur haldeyiz.

Kendi ülkemizde alınan önlemler, diğer ülkelerin aldığı önlemlerle farklı. Her an kontrolümüzü elden bırakmayalım çağrılarına uyanda var uymayanlarda var. Uymayanlar sanki hiçbir şey yokmuş gibi güvenlik kontrollerine sinirli serzenişlerini sosyal medyada görüyor ve üzülüyoruz. Onlarda kendilerince haklı! Sinir tüm vücutlarını sarmış vaziyette. En ufak bir etkiye anında tepki gösteriyorlar.

Fabrikalar, işyerleri, kasap-manav ve serbest çalışanların ağzını bıçak açmıyor. Çok zor durumdalar, döviz altın yerinde durmuyor. Alım gücü ne olursa olsun bayağı alt limitlerde. Allah sonumuzu hayır getirsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. İnsanlığın en aciz durumları, şu günlerde duvarlarımızı tırmalayıp duruyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here