İnce; “Hayır Diyen de Evet Diyen de Terörist Değil”

0
179

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a geldi. Hatay’da ilk mitingini CHP Hatay İl Başkanlığının ev sahipliğinde Antakya’nın Emlakbank Evlerinde gerçekleştiren İnce, buradan Antakyalılara seslendi.

‘Hayır’ diyenlerin terörist ilan edilmelerine tepki gösteren İnce; “Hayır diyenler terörist olmadığı gibi evet diyenler de terörist değildir” dedi.

Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini de samimi bulmadığını kaydeden İnce; “Gençler tabii ki seçilsin. Ama size soruyorum, Antakya’daki gariban işçi Mehmet amcanın çocuğu mu milletvekili olacak? Kimler olacak; zengin ailelerin çocukları milletvekili olacak. 18 yaşında zenginlerin çocukları milletvekili olup askerlikten muaf olup 20 milyar maaş alacak, fakirin çocuğu 20 yaşında El-Bab’ta şehit olacak, ben buna ‘Hayır’ diyorum” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği Teklifindeki maddeleri eleştiren İnce; “Halk oylamasından evet çıksa bile değişiklikler 2019’da yürürlüğe girecek. Ancak bir madde var ki hemen yürürlüğe girecek. O da partili cumhurbaşkanı. Yani Türkiye’nin dış politika, ekonomi, terör derdi yok, Türkiye’nin en büyük derdi cumhurbaşkanının partiye üye olması. İşi gücü bıraktık, 80 milyon şimdi cumhurbaşkanının bir partiye üye olması için sandık başına gidiyor. Türkiye’nin derdi bu” diyerek alaylı konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here