Kütüphane Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı

0
304

53.Kütüphane Haftası nedeniyle, dün İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Günün anlamına yönelik yaptığı konuşmasında okumanın önemine vurgu yapan İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman; “Çağımız bilgi çağıdır. Kitaplar geçmişten bu güne değin bize bilgi taşıyan, duygu ve düşünceleri gelecek kuşaklara aktaran en etkili araçtır. Kitapsız bir yaşam, kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır” dedi.

Programda daha sonra Mart 2016-Mart 2017 tarihleri arasında en çok kitap okuyan okurlara ödülleri verildi. Görme Engelli Okur Kamil Göçmen’e de teşekkür belgesi takdim edildi.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinin tanıtımı ve kitap okumasında engellerin aşılmasında katkıda bulunan İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş’e de katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde 3 yıldan beri gerek şahsen gerekse gönüllü okuyucularla iletişim kurarak Görme Engelli okuyucu Kamil Göçmen’e her hafta kitap okumasına sağladığı katkı için İlçe halk Kütüphanesi adına Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman’a plaket sunuldu.

Ödül ve plaket töreninin ardından Kamil Göçmen’in müzik dinletisi de gerçekleşti. Beğeniyle dinlenen müzik dinletisinin ardından kütüphane koleksiyonuna yeni girecek kitap sergisi gezildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here