İnce’nin Mitingine İskenderun’da Rekor Katılım! “İtaat Etmeyin İtiraz Edin”

0
377

CHP’li Muharrem İnce’nin Mitingine İskenderun’da Rekor Katılım!

“İtaat Etmeyin İtiraz Edin”

Yoğun bir şekilde sürdürdüğü referandum çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasanın 18 maddesinde yapılmak istenen değişikliği anlattı.

16 Nisan’da milletin önüne sandık konacağını ancak bu süreci evet cephesi ve hayır cephesinin eşit düzeyde geçiremediğini söyleyen İnce; “Devletin uçağıyla, devletin örtülü ödeneği ile devletin helikopteri ile miting yapan Tayyip Erdoğan. Şu TRT var ya. Bak 50 bin kişi bu meydana gelmiş. Elektrik faturalarında yüzde iki TRT payı var, herkes ödüyor. Biz de ödüyoruz, Evet diyenler de ödüyor. Şu meydanı görmeyen TRT’ye haram zıkkım olsun TRT payı. Türk Hava Yolları hepimizin parasıyla… Oraya Sözcü Gazetesini almıyor. Türkiye’nin durumu bu… Terör örgütü Hayır propagandası yapıyor diyor. Ben duymadım ama eğer terör örgütü Türkiye’de siyasi propaganda yapıyorsa, devletin görevi onu yakalamaktır. Açılımdan ortağın olan PKK’yı, yönetimden ortağın olan FETÖ’yü yakalamıyorsun. Sen nasıl bir hükümetsin ki terör örgütü propaganda yapıyor sen de buna göz yumuyorsun” diye konuştu.

Atatürk Anıt Alanında düzenlenen mitingde seçim otobüsü üzerinden halka seslenen İnce, Anayasa maddelerine değinerek; “Hiçbir maddesinde sağlıktan bahsetmiyor, hiçbir maddesinde ekonomiden bahsetmiyor, hiçbir maddesinde gençlerin eğitiminden bahsetmiyor. Bu millete, Evet derse başına neler geleceğini anlatayım. 18 yaşında milletvekili olacak, 3 tane bilemedin 5 tane. Türkiye’de her yıl kaç tane genç 18’ine basıyor bir milyon 200 bin. Bu çocukların sınav sorularını çaldırdınız. Her 4 üniversite mezunundan birisi işsiz. Suriyeli çocukları sınavsız üniversiteye yerleştirdiniz. 15 yıllık iktidarının sonunda her sene 1 milyon 200 bin gence vaat olarak üç tanesini milletvekili yapacaksınız. Gençlere demek ki tek sözünüz bu. Siz bizim çocuklarımızı sokakta sopalarla döverek öldürdünüz, utanın” şeklinde konuştu.

Kanunla yönetilen ülkenin evet çıkarsa kararnamelerle yönetilmeye devam edeceğini kaydeden İnce; “Kanun şu; bir komisyonda iktidar, muhalefet herkes bir araya geliyor tartışıyorlar, önerge veriyorlar. Buradan çıkıyor genel kurula geliyor, orada konuşuluyor. Biraz zahmetli ama doğrusu bu… Evet derseniz Cumhurbaşkanı kararnamesi gelecek. Cumhurbaşkanı sabah kalktı, eline kalemi aldı, Türkiye’deki 3,5 milyon Suriyeli TC vatandaşı yapılmıştır nokta. Ertesi günü, emeklilerin maaşından %15 kesilmiştir. Yayınla gitsin. Polis teşkilatını lav ediyorum. Bitti. Zaten devlet memuru olup da evet diyenin aklına şaşarım. Bütün güvencelerini kendi elleriyle yok etmiş oluyor. Kararname yazdı; eşim hanımefendi cumhurbaşkanlığı birinci yardımcılığına atandı. Olabilir mi? Olabilir. Azerbaycan’da oldu. Kararname böyle bir şey, padişah fermanı…” dedi.

Cumhurbaşkanının kimsenin kendisinden yüksek olmasına tahammül edemediğini söyleyen İnce; “Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı’nın atayacak. Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya, yükseği kaldırmış. Ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Hakimler Savcılar Kurulu. Bir de ne yazıyor biliyor musunuz? ‘Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir’ diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekillerine de seslenen İnce; “Ak Parti Hatay Milletvekilleri buyursun gelsin İskenderun Meydanına, burada beraber anayasayı tartışalım” dedi.

Başbakan hakkında da konuşan İnce; “Başbakan Binali Yıldırım’a bayılıyorum. Evet çıkarsa başbakanlık ortadan kalkıyor. Sayın Yıldırım meydanlarda bağırıyor; ‘Evet diyin, beni imha edin, yok edin, ben gereksizim’ diyor. ‘Boş verin bu işleri itaat edin’ diyor. Bende bir öğretmen olarak itaat etmeyin itiraz edin diyorum. Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir” dedi.

Meclisteki oylamada oyunu açık kullanan milletvekillerini FETÖ’cülükle suçlayan İnce; “Sandığın başına gittiniz, açıktan oy kullandırırlar mı size? Mecliste kullandılar. Ben gizli oy verdim. Bizim oyumuzdan şüpheniz var mı? Kimseye yaranmak gibi bir derdimiz yok. Anayasa iç tüzüğü gizli diyor gizli kullandık biz de. Peki, FETO’cü general var mı? Var. FETO’cü hakim var mı? Var. FETO’cü savcı var mı? Var. FETO’cü öğretmen var mı? Var. Ne tesadüf FETO’cü milletvekili yok. Bak ben İskenderun’dan haykırıyorum; Ey Cumhuriyet savcıları açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ’cüdür” diye konuştu.

Son olarak Anıt Alanını dolduran yüzlerce İskenderunluya seslenen İnce; “Helal olsun sana İskenderun. Bu ne kalabalık. Sandığa gideceksin. Bir tarafta beyaz, bir tarafta bereketli İskenderun toprağı. Nereye basacaksın? Bas Hayır’a. Ben şu ana kadar 52 miting yaptım ama rekor İskenderun’da. Benim uçağım, ödeneğim yok. Herkes gönüllü geliyor.

Ben böyle bir kalabalığı kaçırmak istemiyorum. Söylediklerimi tekrar eder misiniz? Bir çivi bir nal kurtarır, bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır. Sağol İskenderun. Onurlu, Atatürkçü İskenderun, sağ ol var ol” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here