İMEAK Yönetim Kurulundan İTSO’ya Ziyaret

0
110

Yılmaz; “Deniz Taşımacılığında Ciddi Artışlar Olacağını Beklemekteyiz

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere kentimize gelen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, İMEAK Genel Sekreteri Murat Tuncer ile birlikte İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette kentin ve bölgenin sorunları görüşüldü.

DTO Heyetini, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Raşit Özyurt, Hıdır Güneş ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez karşıladı.

İMEAK yönetimine, İskenderun ekonomisi ve Deniz ticareti ile ilgili bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’un sanayi ve liman şehri olduğunu belirterek; “Bölgemiz Demir-Çelik, filtre ve hizmet sektörü olarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. İskenderun Limanı özelleşmesinin ardından Konteyner taşımacılığında uluslararası ithalat ve ihracatta önemli bir yere sahiptir.

İskenderun Limanı Körfez savaşından sonra atıl durumda kaldı ve yıllarca çalışmadı. 1980 öncesinde İskenderun’da deniz taşımacılığı ve nakliye sektörü bölge ve ülke ekonomisi için çok iyi durumdayken, İskenderun Limanı özelleşme kapsamına alındı. Limak tarafından önemli yatırımlar yapıldıktan sonra işlerliği artan limanımızın kapasitesi hızla artması bölgemiz deniz taşımacılığı içinde önemli gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi ile bölge ekonomisi daha da hareketlenecek, dolayısıyla deniz taşımacılığında da ciddi artışlar olacağını beklemekteyiz.

Sizlerin İstanbul’dan İskenderun’a gelmeniz ve bölgenin nabzını tutmanız ise bizleri mutlu etti. İskenderun’un deniz taşımacılığında daha ileriye gitmesi için bizler İTSO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve her zaman İskenderun Deniz Ticaret Odası yönetimi ile görüş alış verişinde bulunuyoruz. Temennimiz bu ziyaretin bölgemiz ve deniz ticareti için amacına ulaşmasıdır. Bu konuda gerekli çalışmalar yapacağınızdan eminiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ise İskenderun Körfezinin coğrafi yapısı ile önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yaparak; “Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte şubelerimize daha yakın olacağız dedik. Bizim Oda yapımız sizinkilere göre biraz farklı, İstanbul Marmara, Ege Akdeniz ve Karadeniz’i kapsayan çok geniş bir yapıya sahibiz. Her fırsatta İstanbul dışına çıkarak bölgedeki üyelerimiz ve iş kollarını ziyaret ediyoruz.

Şube Başkanlarımız ayda bir İstanbul’a toplantılara geliyorlar. İskenderun’da da çok güzel izlenimlerimiz ve tespitlerimiz oldu. İTSO olarak sizler de bölge için önemli bir sivil toplum kuruluşu niteliğindesiniz. Sizlerin bizlere bölge ekonomisi ile ilgili vermiş olduğu bilgiler, bizler için çok önemli” diye konuştu.

Ziyaretin anısına İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İTSO Başkanı Levent Yılmaz’a plaket takdim ederken, Yılmaz da, Kıran’a kahve ve fincan takımından oluşan hediye takdim etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here