İMAL’da Mezuniyet Sevinci

0
454

makzume mazuniyetİskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunduğu törene, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

‘Bilimi ve Aklı Kullanın, Zamanı İyi Değerlendirin’

Törende mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Size Mustafa Kemal Atatürk, akıl ve bilimi miras olarak bırakmıştı. Bilimi ve aklı kullanın” dedi.

Öğrencilere, zamanı iyi kullanmalarını da öğütleyen Belediye Başkanı Civelek; “Artık derin sulara yöneldiniz. Bundan sonra yüzeceğiniz sular daha derindir. Zamanı iyi kullanın. Bu zaman denizinde size en iyi kulaç atmayı sağlayacak şey bilimdir. Bilgi sahibi olarak zamanı iyi kullanırsanız başarılı olmanız kesindir. Hepinize sevgiler, başarılar, yolunuz açık olsun çocuklar” diye konuştu.

Başkan Civelek’in ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da; “Başöğretmen Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacak’ derken bu yavrular için gecesini gündüze katan vefakâr, cefakâr şekilde çalışan, kendileri tabiri caizse mum gibi erirken etrafına ışık saçan öğretmenlere teşekkür ediyorum. Okul, öğrenci ve veli bu üçlü birlikte koordineli şekilde çalıştığında başarı da kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Okul Birincisi Hatice Nurcan Aktaş da bir konuşma yaparak; “Ben bunu takım oyununa benzetiyorum. Bu birincilik E sınıfınındır. Aileme, başarımda, başarısızlığımda yanımda oldukları için, öğretmenlerime emekleri için teşekkür ediyorum. Emeğiniz paha biçilemez. Mustafa Kemal’in adına hitabe yazdığı gençleriz. Bizler Türk gençleriyiz. Bizler tarihimizin yılmaz bekçileriyiz. Geleceğin umuduyuz. Umut kalbimizden hiç eksik olmasın. Bütün arkadaşlarıma mutlu yıllar diliyorum” dedi ve okul yaş kütüğüne ismini çaktı.

İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nin Türkiye birincilikleri, ikincilikleri, beşincilikleri, çıkarma başarısı gösterdiğini belirten Okul Müdürü Alaattin Kılıç, öğrencilere; “Daima iyi olanı örnek alın, önyargılı olmayın, zorluklardan yılmayın, çok çalışmaktan korkmayın, mazeretlere sığınmayın. Unutmayın ki en çok şikâyet edenler en az çalışanlardır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye seslendi.

Flama devir teslim töreni, Gençliğin Ata’ya cevabını seslendirmesinin yer aldığı törende, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere başarı belgeleri de verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here