‘İlk Kurşun ve Atatürk’ Resim Sergisi Açıldı

0
189

Sarı Zeybekler Derneği tarafından, “İlk kurşun ve Atatürk” konulu resim sergisi, dün İskenderun Belediyesi Sanat galerisinde açıldı.

İskenderunluların beğenisine sunulan serginin açılışına İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak, İskenderun Deniz Üs Komutanı Dz. Kur. Alb. Aykar Tekin, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak; “Kurtuluş Savaşının ilk kurşunun Hatay’da atılması sebebiyle böyle bir serginin İskenderun’da açılması bizleri son derece memnun etmiştir. Serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Sergimiz halkımıza açıktır” dedi.

29 Aralık 2017 Cuma gününe dek açık kalacak olan ve 45 eserin beğeniye sunulduğu sergi hakkında bilgiler aktaran Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt ise; “Kurtuluş mücadelesinin ruhunu yeni nesillere aktarılabilmek ve tarihe şahitlik amacıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesi sırasında çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergiye tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek sergi gezildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here