Çöloğlu; “Esnaf Bakanlığı Mutlaka Kurulmalı”

0
134

Esnaf oda başkanlarına nezaket ziyaretlerinde bulunan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, dün de İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nu ziyaret etti.

Gazeteciler olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ifade eden İGC Başkanı Veysel Cıncık; “Biz gazeteci olarak daima esnafımızın yanındayız. Sorunlarını gazetelerimizde yansıtıyoruz. Bunları bizi yönetenlerin dikkate almasını ve çözüm için çalışmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu ise Cıncık’a ziyaretinden ötürü teşekkür ederken, odasına bağlı esnafların sıkıntılarını da anlattı.

Esnaf Bakanlığı’nın mutlaka kurulması gerektiğini ifade eden Çöloğlu; “Kent içine kurulan AVM’ler esnaflara büyük darbe vurdu. Çok sayıda bakkal kapandı. Şu anda bin 250 üyemiz var. Bakkallık ölmeye başladı. Çoğu artık büfe olarak çalışıyor. AVM’ler ciddi darbe vurdular. Bakkalların birbirine yakın işyeri açması da olumsuzluk oluşturdu. Başta bakkallar olmak üzere esnaflar halk psikologu gibidir. Herkesin derdini dinlerler. Sıkıntılara çözüm bulmaya çalışırlar. Türkiye’mizin güzel bir gerçeğidir bakkallar. Bu nedenle ülkemizde milyonlarca esnafın derdini birinci derecede çözebilecek bir bakanlığa ihtiyaç duyuluyor. Esnaf Bakanlığı mutlaka kurulmalı” şeklinde görüşlerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here