İGEV, 132 Öğrenciye Burs Veriyor

0
136

igc-igev ziyaret1İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulundular. İGEV Başkanı Şefik Uyar, vakıf çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, İGEV’in kuruluşundan itibaren 20 öğrenci ile başlayarak şuan ise 132 öğrenciye burs verdiklerini belirtti.

Çalışmalarında yerel basından büyük destek aldıklarını ve kendilerine minnettar olduklarını dile getiren Uyar; “Öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Bizler İGEV olarak 20. yılımızdayız. 20 yıldır cemiyet olarak gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz ve hazırladığımız plaketi takdim etmek istiyoruz. Bizlere büyük katkılar sağladınız. O günden bugüne İGEV’in yaşamında büyük payınız var, ziyaretimizin sebebi de budur. Biz ilk olarak 20 öğrenci ile başlamıştık, şu an ise öğrenci sayımız 132! Bu sene fazlasıyla çalıştık. Hedefimiz, tüm müracaat eden, ihtiyaç sahibi olan gençlerimize burs imkanı sağlayabilmek. Çalışmalarımız bu doğrultuda ilerleyecek. Projelerimiz yavaş-yavaş hayata geçecek. Eğer istediğimiz doğrultuda ilerlerse bu projeler yakın zamanda ortaya konulacak.

Bilindiği üzere yaptığımız projeleri Büyükşehir Belediyesi ile yürütüyoruz Belediye Başkanımız bu konuda oldukça duyarlı ve ilgili. Bize gerek İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Bey, gerek Arsuz Belediye Başkanı Nazım Beyin de büyük destekleri var” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da İGEV’in öneminden söz ederek; “İGEV bizim için oldukça önemli. Bir ülkenin gelişimi için en önemli unsur her zaman ebetteki eğitimdir. Kapasitesi olup maddi yetersizlikler sebebiyle okuyamayan öğrencilerimize, İGEV burs veriyor. Bu bizim için oldukça değerli bir konu! Bunun haricinde çokta söze gerek yok. Sizlere çok teşekkür ediyoruz, emeğinize ve yüreğinize sağlık. İskenderun basını olarak her zaman gücümüz nispetinde yanınızdayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İGEV Başkanı Şefik Uyar, bugüne kadar desteklerinden dolayı gazeteciler adına İGC Başkanı Veysel Cıncık’a bir plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here