İGC’de Başkan Yeniden Veysel Cıncık!

0
264

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, dün, Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimlerde Veysel Cıncık yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

İGC Basın Merkezinde gerçekleştirilen kongre samimi, nezih bir aile ortamında gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Ufuk Aktuğ’un, üyelikleri Bilgin Güzelaydoğdu ile Halit Tunç’un yaptığı genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yönetim Kurulu faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu okundu ve oylanarak kabul edildi. Son olarak tek liste ile seçime geçildi. Liste oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan İGC Üyesi Körfez Gazetesi sahibi Erdal Yılmaz, tüm üyelerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı dayanışma ruhuyla hareket edeceğine inandığını söyleyerek; “Ben Erdal Yılmaz olarak her zaman yanınızdayım. Bana hangi görev verilirse severek yaparım. Dayanışma içinde yapılacak tüm çalışmalar başarılı olur. Her zaman iyi niyetle birbirimize destek olalım” dedi.

Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede söz alan İGC Başkanı Veysel Cıncık, destek veren vermeyen herkese teşekkür ettiğini ve kimseye kırgın olmadığını kaydetti.

Göreve geldikleri günden bu yana meslek grubunda birlik ve beraberliği hakim kıldıklarını ve bir çok sosyal sorumluluk projesiyle de basın camiasını bir arada tutmayı başardıklarını söyleyen Cıncık, mesleki sorunların çözümü ve gazetelerin yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. Veysel Cıncık, gazetecilik mesleğinin tükenme noktasını belirterek, bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Son olarak genel bir değerlendir yapan Cıncık; “Birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamı içerisinde bir Genel Kurulumuzu daha gerçekleştirdik. Başta, geçtiğimiz dönem birlikte görev yapmaktan onur duyduğum Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım olmak üzere, üyelerimize ve çalışmalarımızda her daim bize destek olan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Doğum günüme denk gelen kongre tarihi güzel bir anı oldu. Yeni Yönetim Kurulunun, camiamız ve İskenderun için başarılı çalışmalara imza atacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, 3 yıldır büyük bir çaba göstererek çalıştıklarını kaydederek; “Bu süre içinde sevgi, saygı çerçevesinde hizmet ettik. İnanıyoruz ki bugüne kadar yapılmayanları yaptık. Bize çok destek oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde elimizdeki önemli projeleri takip etmeye ve sonuçlandırmaya gayret edeceğiz. Amacımız, yazılı basının bitme noktasına geldiği zamanımızda, buna direnerek halkımıza daha kaliteli gazeteler sunabilmek. Halkımızın gözündeki gazeteci imajının çok daha iyi hale gelmesini sağlamak. Bundan sonra da sizler için çalışmaya devam edeceğiz.  Zaten bundan sonra artık gençlere sıra gelecek. Bizler koltuklarımızı gençlere bırakacağız” şeklinde konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

Yönetim (Asil); 1-Veysel Cıncık, 2-Rızkullah Terbiyeli, 3-Sabahattin Uygun, 4-Yılmaz Akpınar, 5-Banu Ulaşan, 6-Murat Tat, 7-Gökhan Gökpınar, 8-Hilmi Z. Diken, 9-Ahmet Seher. Yönetim (Yedek); 1- Diyap Atar, 2- Cuma Keseroğlu, 3-Mustafa Yalçın, 4-İlyas Terbiyeli, 5-Halit Tunç, 6-Ersan Çalışkan, 7-Nilay Uygun, 8-Ozan Korkut, 9-Mustafa Atav

Denetim Kurulu(Asil); 1-Helga Terbiyeli, 2-Yaşar Güllü, 3-Mustafa Topal. Denetim Kurulu(Yedek); 1-Mustafa Mert, 2-Meral Sadreddin, 3-Mürsel Seher.

Federasyon Delegeleri; 1-Veysel Cıncık, 2-Şehmus Aslan, 3-Yaşar Diken, 4-Ufuk Aktuğ.

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here