İGC; “Basın Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz”

0
61

igc açıklama1İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, ilk basın şehidi olarak kabul edilen Serbesti Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Başyazarı Hasan Fehmi’nin ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

6 Nisan Basın Şehitleri Gününde, Hasan Fehmi başta olmak üzere tüm basın şehitlerini saygıyla andıklarını ifade eden İGC Yönetimi, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Mazisi iki yüz yıla yaklaşan Türk Basın tarihi’nde  sürgünlerin, hapislerin yanında düşüncelerin diyetini hayatlarıyla ödeyen pek çok gazeteci oldu. Onları Basın Şehidi olarak  saygıyla anıyoruz. Türk Basını, 6 Nisan 1909’da öldürülen Serbesti Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Başyazarı Hasan Fehmi’yi ilk basın şehidi olarak kabul eder. TGF bu tarihi, Basın Şehitleri Günü olarak kabul etmiştir. Daha sonra düşüncelerinden dolayı birçok  güçlü kalem  susturulmak  için  şehit edildi. Bunlar arasında Abdi İpekçi’den, Çetin Emeç’e, Uğur Mumcu’dan, Ahmet Samim’e kadar birçok aydının  bedeni kurşunlara  hedef oldu. Ancak ne mutlu ki bu olayların  savundukları düşünceler aynı tazelikte duruyor. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak Basın Şehitlerimizi  saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here