Hıdırbey Köyü Kadınlarına Etkili İletişim Semineri Verildi

0
313

mkü-etkili iletişimMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Hıdırbeyli kadınlara yönelik Atatürk Konferans Salonu’nda Etkili İletişim Semineri düzenlendi.

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gönül Reyhanoğlu’nun verdiği seminerde insan davranışlarını etkileyen ve sağlıklı iletişimin gereklerini oluşturan konular üzerinde duruldu. Dil ve iletişim, dil ötesi ve beden dili, ilk izlenim, empati, pazarlama teknikleri gibi konuların alt başlıkları oluşturduğu seminer, KADMER’in Hıdırbeyli kadınlara yönelik yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmasını kapsıyor.

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADMER)’in yaptığı açıklamada, verilen eğitimler ve gerçekleştirilen çalışmalarla aynı zamanda Hatay Valiliği ve Samandağ Kaymakamlığı’nın Defne Yolu Projesi’nde yürüttükleri ortak projeye de katkı yapıldığı belirtildi. Hıdırbey Köyü ve çevresini kırsal turizm, gastroturizm, agroturizm gibi farklı faaliyet alanları ile geliştirmeye yönelik çalışmalara bir yıldır katkı yaptıklarını dile getiren KADMER Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kadriye Şahin, Hıdırbey Köyünde özellikle gıda üzerine satış yapan kadınlar ile iletişim, ürün çeşitliliği, geleneksel yiyeceklerin üretimi ve sunumu, doğal çevre ve kültür ilişkisi, serpme kahvaltı çalışmaları, Hıdırbey Köyünün görsel dönüşümü, kültürel uyarlanma, organik üretime dönüş gibi birçok konuda çalışma yaptıklarını söyledi.

KADMER Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gönül Reyhanoğlu ise, Etkili İletişim konulu sunumunun kadınların özellikle kırsal turizm kapsamında farklı sosyo-ekonomik ve kültürel çevreden gelen kişiler ile karşılaştıkları iletişim problemlerinin çözümlerine dönük bir çalışma olduğunu aktardı.

Hatay ili genelinde pek çok alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifaden eden Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadriye Şahin ve Yrd. Doç. Gönül Reyhanoğlu, bu seminerin yalnızca Hıdırbey Köyü’nden gelen kadınlara özel olarak hazırlandığını ve kadınlara olan desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here