“Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”

0
65

hdp açıklama2HDP İskenderun Belediye Eş Başkan Adayları Kimyon ve Kızılay;

“Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun Belediye Eş Başkan Adayları Mimar Ercüment Kimyon ve Hilmiye Kızılay, ortak bir açıklama yaparak, geride bıraktığımız 30 Mart Yerel seçimlerini ve sonrasında yaşananları değerlendirdi.

Cumhuriyet tarihinin en karmaşık seçimine tanıklık edildiğini savunan Kimyon ve Kızılay; “Yerel siyaset yerine genel siyasetin öne çıktığı, bir seçimde yeterli oyu alamadık. Bir yandan Merkezi İdarenin İktidar gücünü kullanan AKP, bir yandan Yerel İktidar gücünü kullanan CHP’nin seçimlerdeki maddi ve manevi koşulları karşısında etkisiz kaldık. Bu nedenle bize umut bağlayan halklarımıza karşı özür borcumuz bulunmaktadır. Bu durum bizim dışımızdaki çeşitli nedenlerle gerçekleşmiş olmakla birlikte kısmen bizim yetersizliklerimizden de kaynaklanmış olduğunu, halklarımızın HDP’yi ve HDP Projesini yeterince anlamamış olduğunu düşünmekteyiz. Tüm bu şartlar altında bu seçimde bize oy vermiş ya da vermemiş her İskenderunluya teşekkür ediyoruz” dediler.

Bundan sonrada halkın menfaatlerini ve kentin ortak alanlarını korumaya ve kent halkının haklı davalarına demokratik denetim yaparak kentli haklarının korunmasına destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Kimyon ve Kızılay; “Yaratılan siyasal korku duvarları ile istediğimiz sonucu alamadığımızı ancak şehir senin sloganı ile kentleşme Kültürü ile Kendimizi de Kentimizi de birlikte yönetelim diyerek, İskenderun kentini birlikte yönetelim ilkesi yanında yerellik kavramlarını bugüne kadar kent yönetimlerinde savunan Çevre, Doğa, Kültür ve kent varlıkları korunması yanında yerel demokrasinin kentimizde yeni dönemde egemen olması dileklerimizle seçimde bize oy vererek bu daha başlangıç mücadeleye devam diyen HDP’ye destek olan tüm seçmenlerimize buradan bir kez daha selam olsun diyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here