Hoş Geldin 2017!  2016 Çok Zor Geçti…

0
78

2016 yılını daha dün kutlamamış mıydık? Çok umutlarımız vardı ama maalesef; 2016 yılı bayağı ağır geçti. Hele şu 15 Temmuz Asla Unutulmayacak. İstanbul (Beleştepe) ve son Kayseri patlamaları, nasıl içimizden çıkacak?

Türk milletinin aslında miladı bu 15 Temmuz. Vatan için ayağa kalkan bir milleti yeniden izledik. Allah’tan çok ucuz atlattık bu kabusu! Darbeler farkındaysanız durulmadı. Döviz ile sahne aldılar ondan da başarıyı yakalayamadılar!

Doğuda baş kaldırışın altından da FETO çıktı. Yavaşça pislikler temizlendikçe şekiller ortaya çıkıyor. Barış ve kardeşlik adına ne yaparsak yapalım, kansızlara gerçeği yaptıramadık anlatamadık.

Suriye halen çatırdadıkça çatırdıyor. Osmanlı’nın doğudaki baş şehri Halep yanıyor. Vatandaşlarımız barınacak kapı arıyor.

2016 yılı aslında geniş ve kapsamlı başlamıştı. Çok ümitlerimiz vardı. Hükümet kendine düşen görevi yerine getirirken, düz yolda giden aracın lastiğini patlatan bu şer güçler, çok şükür asıl emellerine ulaşamadı. Ulaşamayacak.

2016 yılının esintileri durulacak durulmasına da çok kişi yaptıkları melanetlerin hesabını verecek. On beş Temmuz darbe girişiminden sonra çorap söküğü gibi söküldükçe sökülüyorlar. Kendi vatandaşına kurşun sıkan bu satılmış mahlûklar elbet yaptıklarının cezasını çekecek ve adalet önünde hesap verecekler.

gun-isigi9

Deprem misali artçı sarsıntıların şiddeti zayıf olsa da bence artçılar daha vahim. Kahpece düzenledikleri pusularla gencecik fidanlarımızı bir anda yok ediyorlar. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde ülkemiz nede güzelliklerle dopdoluydu. İktidarın attığı her yeni adımlar vatandaşların umudu sevinci oluyordu. Gözle görünür gelişmelerle coşku doluyduk.

Beklentilerimiz tam yerine geldi gelecek derken inanın kolumuz kanadımız kırıldı. Ülkemiz bunca yorgunluğu atabilir mi sırtından? İnşallah atar da rüya deriz her geçen senelere… 2016 yılında çoğu sevdiklerimiz bizle beraber değil. Nur içinde yatsınlar.

Her şeye rağmen geleceğimize dair umutla bakan ekonomistler yine de iyimser. Türkiye’de yaşamanın keyfi bize yetiyor. İstanbul-İzmir arası karadan kısaldı. Yeni otoban yollar vatandaşın hizmetinde. Avrasya tüneli açıldığında seyredin siz o zaman memleketimi… Hele şu İstanbul üçüncü hava meydanı açıldığında Türkiye tam rahat nefes alacak.

Hükümet görevini tam manasıyla yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletine baş kaldıranlar, eninde sonunda bu milletin tükürüğünde boğulacaklar. Allah düşmana fırsat vermesin ve bizlerin birliğini dirliğini bozmasın. Bu yeni yılda çok beklentilerimiz var. Bu yeni yılda geleceğimizin güzel günleri var. Kandil darmadağınık edilmedikçe bize rahat bir nefes yok..! Kuzey Irak parçalanmadıkça bize rahat bir nefes yok..! İdam getirilmedikçe bize rahat nefes yok..!

2017 yılı milletimize ve devletimize hayırlar getirsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here