Hijyen Kurslarına Yoğun İlgi

0
82

mehmet mursaloğlu4İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM)’nde hijyen kursunun devam ettiğine vurgu yapan HEM Müdürü Mehmet Mursaloğlu, bugüne kadar toplam 169 kişiye hijyen kursu verildiğini belirtti. İnsan sağlığı ile ilgilenen tüm esnaflara çağrıda bulunan Mursaloğlu, 1 Temmuz sonunda işyerlerinde başlayacak olan denetimlerde bir işçinin dahi bu belgeye sahip olmadığının tespit edilmesi durumunda işletmenin para cezası ile cezalandırılacağını bir kez daha hatırlattı.

İskenderun HEM’de sürmekte olan hijyen kursu ile ilgili bilgi aldığımız HEM Müdürü Mursaloğlu, hijyen kursuna ilginin yoğun olduğunu belirtti. Şuana kadar 169 kişinin eğitildiğinin de altını çizen Mursaloğlu; “Günde 4 saat süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları veriliyor. Bu kurstan yararlanmak için kurum ve kuruluşlarla irtibata girerek yanında çalışan tün personellerin bu eğitimi almaları için yönlendiriyoruz. Bu kursumuz tüm gıda, perakende, berber, fırıncı, pastaneci gibi insan sağlığı ile uğraşan tüm esnaf çalışanları için gereklidir.

Siz basın aracılığı ile bu kursu almak için müracaatta bulunmayan çalışanlara bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bu işle uğraşanların bu kurslardan yararlanmaya davete diyoruz. Çünkü, 1 Temmuz 2014 tarihinde son bulacak olan kurslar sonunda denetmenler tarafından işyerleri denetlenecektir.

Denetimler esnasında bu belge sahip olmayan bir personelin dahi çalıştığının tespit edilmesi durumda ciddi bir para cezası uygulanacaktır. Tüm esnafları bir kez daha uyarıyoruz. Yanınızda çalışanlar bu sertifikayı almamış ise biran önce almak için başvuruda bulunsunlar” derken, yeni işyeri açacaklardan da bu belgenin talep edileceğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here