Hem Ceza, Hem Mektup!

0
111

İskenderun Polisi, Kural İhlali Yapan Sürücülere Mektup Gönderiyor

İskenderun Polisi, artık kentimizde trafikte hız limitlerinin üzerinde araç kullanmak, kavşaklarda kırmızı ışıkta geçmek, kasksız motosiklet kullanmak gibi trafik kuralları ihlallerini işleyen araç sürücülerini, radar kameraları ile tespit ederek, sürücülerin adreslerine trafik idari para cezası, karar tutanağı ve yanında mektup gönderiyor.

Trafik İdari Para Cezası yanında gönderilen bu mektuplarda amacın sürücüleri cezalandırmak olmadığı, olası trafik kazalarına karşı önlem olduğu kaydediliyor. Meydana gelen trafik kazaları sebeplerinin; limit üstü hız yapma, alkollü araç kullanma, kırmızı ışıkta geçme gibi kural ihlallerinden kaynaklandığı ve İskenderunluların güvenliği için yapılan kırmızı ışık kontrollerinin ilave tedbirlerle devam edeceği de belirtiliyor.

“Lütfen Hayattan HIZ’la Uzaklaşmayın”, “Çocuklarımıza Trafik Kural İhlali Yapılmayan Bir İskenderun Bırakma Umuduyla…”, “İlkesi Hız Olanın Ömrü Az Olur” ve “Kırmızıyı Atlama Hayatını Tehlikeye Atma” şeklinde özlü mesajlar bulunduran mektupları okuyan ve hayatlarına, sevdiklerine değer verildiğini öğrenen sürücülerin bu jestler karşısında özgüven duyguları artıyor. Sürücüler ayrıca trafikte sorumluluk duygusuna vurgu yapan İskenderun Polisinin bu yeni uygulamasından memnun kaldıklarını da belirtiyorlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here