HDP MYK Üyesi Asiye Kolçak; “Halklarımız Nasıl Cevap Vereceğini Biliyor”

0
151

Halkların Demokratik Partisi (HDP) referandum çalışmaları kapsamında geniş katılımlı ilk mitingini İskenderun’da gerçekleştirdi. Yıldırımtepe Mahallesi Nevruz alanında düzenlenen mitinge HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile HDP MYK üyesi Asiye Kolçak konuşmacı olarak katıldı.

16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ demenin önemine vurgu yapan HDP MYK üyesi Asiye Kolçak; “16 Nisan’da Türkiye halkları ne yapacağını biliyor. Çünkü Türkiye halkları son 100 yıldır bu tekçi sistemden, renkleri yok sayan bu rejimden çok çekti. Son 15 yıllık AKP hükümetinin de neler getirdiğini yaşayarak gördük. Otoriter rejim demek siyasi ekonomik ve askeri yetkilerin tek adamda toplanması demektir. Daha rejim değişikliği olmadan referandum olmadan bunları yaşıyorsak acaba bu değişiklik 16 Nisan’dan sonra bize ne getirir? Zaten bu alanlardaki kadınlar, gençler, halklarımız nasıl cevap vereceğini biliyor. O halde bu sesleri çoğaltalım. Bize öngörülen bu sistem, kadın katliamlarını ortadan kaldırmayacak. 15 yıldır en fazla kadınlar katlediliyor. İşsizliği ortadan kaldırmayacak.

“Hayır” demek için bir diğer nedenimiz de elimizi uzatsak kadar yakın olan Suriye’dir. Tekçi düzenin halklara getirdiği son ne yazık ki felakettir. O zaman savaşa karşı da “hayır” diyeceğiz. Bu hükümetin savaş politikalarına “hayır” diyeceğiz. Toplumsal barış için “hayır” diyeceğiz. Yepyeni bir Anayasayı birlikte yapmak için “hayır” diyeceğiz. Kimse bize Ankara’dan bir şey dikta ettiremeyecek” şeklinde konuştu.

asiye kolçak iskenderun ile ilgili görsel sonucu

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise, getirilmek istenen sistemin hiçbir olumlu tarafının olmadığını öne sürerek; “Bunların kurmak istediği sistemde yargı, yürütme, yasama hepsi tek bir adamın elinde olacak. Hükümet yok, bakanlar kurulu yok, Meclis yok. Vurduğu vurduk, astığı kestik. Etrafımızdaki hayırları çoğaltmamız lazım. Bu yeni sistemin kimseye faydası yok. Son 25 yılın en kötü ekonomik oranlarını görüyoruz. İnsanlar aç susuz. 17 Nisan’da çok şey değişecek” dedi.

Hatay’daki kardeşlik, birlik ve beraberliği örnek gösteren Doğan; “En güzel model burada, Hatay’da. Bir arada yaşamayı sürdürmek zorundayız. Çünkü bu değerleri biz birlikte yarattık. Onun için ortak vatan diyoruz. Ezilenlerle beraber olmak zorundayız. Aleviler Sünnilerle beraber olmak zorunda, biz kardeşiz. Ezilenlerin, yoksulların iktidarını kurduğumuzda zaten böyle sorunlarımız olmayacak. Ama 16 Nisan çok önemli. Komşularımızı, akrabalarımızı, yoldaşlarımızı ikna etmek zorundayız” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here