Burhan Kuzu; “Okuyarak, Anlayarak Evet Diyelim”

0
117

Ak Parti MKYK Üyesi Anayasa Profesörü Burhan Kuzu; “Okuyarak, Anlayarak Evet Diyelim”

AK Parti MKYK Üyesi Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’a geldi. Kuzu, ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında düzenlenen konferansa ayrıca TBMM İdare Amiri Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atınç, İlçe Başkanı Ayhan Bodur, işadamları ve partililer katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Burhan Kuzu, 16 Nisan Referandumunun önemine vurgu yaptı. Bunun partiler üstü bir mesele olduğunu, yani Türkiye’nin Meselesi olduğunu vurgulayan Kuzu; “Gelecek kuşaklar için yeni anayasaya Evet denmesi gerekir. Okuyarak, anlayarak evet diyelim. Bilmeden evet demeyelim. Peşinen siyasi davranıp, benden ‘hayır’ deyip bir kenara çekilmeyin, yanlış bulurum. Ben kırk yılımı verdim bu işe. Bu süre içerisinde gitmediğim il, gezmediğim üniversite kalmadı. Yeri geldi ayakkabı, yumurta, başka şeyler fıtrattılar. Bunlara göğüs gere gere bu noktaya getirdik. Bir eser yaptık. Bu paketin hazırlanmasında ben de bulundum. Malumunuz bir paket çıktı. Her şeyin daha iyisi, güzeli olabilir, bu metin eksik de olabilir ama bu bir adımdır. Bu adımı atmazsak Türkiye büyük bir fırsatı kaçırmış olur. Tahminim bir daha gündeme gelmez” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here