HDP Binası Bir Kez Daha Silahlı Saldırıya Uğradı

0
166

hdp-saldiri1İskenderun İlçe Eş Başkanı Ahmet Çahan; “Hukuk Mekanizmasının HDP İçin İşlemiyor”

İskenderun HDP ilçe örgütüne önceki gece bir kez daha silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırının gece olması sebebi ile can kaybı olmazken bina içerisinde hasarlar meydana geldi.

HDP İskenderun İlçe binasına bir ayda ikinci kez silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının kimler tarafından yapıldığı bilinmezken parti binasının hedef alındığı belirtildi. Maddi hasarın meydana geldiği parti binasında, partililerin haber vermesi üzerine gelen polislerce inceleme yapıldı.

HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Ahmet Çahan, saldırının 15 gün içinde yapılan ikinci saldırı olduğunu kaydetti. Çahan; “Mecliste grubu bulunan üçüncü partinin İskenderun İlçe Örgütüne 15 gün arayla silahlı saldırıda bulunulması, hukuk mekanizmasının HDP için işlemediğini gösteriyor. Saldırıyı yapanların mahkemede serbest bırakılması yeni saldırılara kapı aralamaktadır.

hdp-saldiri2

Halk iradesinden bahseden Cumhurbaşkanı ve Başbakan, milyonlarca oyun temsilcisi HDP’nin siyasi faaliyetlerini durdurma çabası içindedirler. Saldırılarla, tutuklamalarla, kayyum atamalarıyla bizi siyasi düşüncelerimizden vazgeçiremeyecekler. Ayırım yapılmaksızın, partimize yönelik saldırılar hukuk çerçevesi içinde değerlendirilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Umuyoruz ve bekliyoruz ki failler yakalanıp gereken cezalara çarptırılır. Aksi durumda faillerin korunduğu düşüncesi hâsıl olacaktır. Her koşulda barış ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here