Culha; “Çabamız Görevi Bırakıncaya Kadar Devam Edecek”

0
67

igc-culha-ziyaret1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni Ziyaret Etti

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz, belediye meclis üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Veysel Cıncık başkanlığındaki yeni yönetimi tebrik etti. Belediye hizmetlerinin halka ulaşmasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarını önemsediğini söyleyen Başkan Nazım Culha, kabulden dolayı İGC Başkanı Veysel Cıncık ile göreve başladığı günden beri desteklerini hep yanında hissettiği basın mensuplarına teşekkür etti.

Adana’daki yangın faciasında hayatını kaydeden çocuklara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Nazım Culha, giderek artan şehit cenazeleri, terör olayları, güvenlik ve huzur problemi gibi nedenlerden dolayı ülkenin içerisinde bulunduğu süreçte daha çok birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olunması gerektiğine vurgu yaptı.

igc-culha-ziyaret2

Başarılı çalışmaların temelinde basının büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, “Biz İGC’yi evimiz gibi görüyoruz. Gerek basındaki arkadaşlarımızla olan dostluğumuz, gerekse geçmişten gelen ilişkilerimiz bir aile gibi olmamızı sağlıyor. Bizim kendi icraatlarımızın duyurulması ve tanıtılması açısından tüm basın mensubu arkadaşlarımızın ciddi katkıları olduğuna inanıyorum” dedi.

Arsuz Belediyesi olarak hizmet yapımında kesinlikle ihtiyaç temelinde bir strateji ve program belirlediklerinin altını çizen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Arsuz’a baktığınız zaman tören alanının yapılacağı bir yer yok. Biz bunu tespit ettik ve şuan da bir kent meydanı yapıyoruz. Biz halen meclis toplantılarımızı kiralık olarak aldığımız binanın bodrum katında yapıyoruz. Buradan yola çıkarak, halkımızın talep ve ihtiyaçlarını, belediyemizden ve meclisimizden daha öncelikli görerek, sosyal tesis niteliğinde bir nikâh salonu ihalesini yaptık. Dolayısı ile vatandaşımız denize sıfır bir yerde bu mutlu günlerini kutlayabilecekler. Bir tiyatro etkinliği, bir edebiyat söyleşisi yapılacak yerimiz yok. Buradan da yola çıkarak cep kültür merkezi niteliğinde bir proje ve ihale hazırlığımız var. Arsuz deniz kenti olmasına rağmen insanlar, denizin kenarından geçemiyordu. Şuan da insanlarımız 2,5 km. uzunluğunda bir sahil şeridine sahip oldular” dedi ve yapılması planlanan çalışmaları tek tek anlattı.

igc-culha-ziyaret3

Belediyenin başarısını hazmetmeyen, halka hizmeti reva görmeyen veya çok basit düşünen bazı zihniyetler olduğuna dikkat çeken Başkan Culha; “İnsanların siyesi düşünceleri kendilerine aittir, bizler kesinlikle alınan oy oranına göre hizmet vermiyoruz. Bizim için Karaağaç ne ise Gözcüler odur, Kale neyse Madenli odur, Tülek ne ise Karahüseyinli odur, Nardüzü ne ise Işıklı da odur… Hepimiz ilçemizdeki kültürün ve barışın korunması için, halkımızın yaşam standardının yükselmesi için çaba sabrediyoruz. Bu çabamız görevi bırakıncaya kadar devam edecektir. Önemli olan halka hizmettir ve bu zihniyetin devam etmesidir. Arsuz, hiçbir zaman basit hesaplar yapan bazı zihniyetlerin eline geçmeyecektir” diyerek, önemli bir gönderme yaptı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da ziyaretten dolayı Başkan Culha ve ekibine teşekkür ederek,  ilçeye kazandırılan hizmetlerin gözle görülür bir duruma geldiğini söyledi. Özelikle Konacık ve Işıklı tarafında eskiden araçla geçmeye korktukları yolların hepsinin asfalt olduğunu ifade eden Başkan Veysel Cıncık; “İskenderun, Arsuz’la iç içe olan bir kenttir. Ayrımız gayrımız yok. Gazeteci arkadaşlara cemiyet olarak bir kooperatif kazandırmak ve ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here