HBB Başkanı Savaş; “Hatay’ın Tüm Renklerine Sahip Çıkacağız”

0
36

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanından Ortodoks Kilisesine Ziyaret
HBB Başkanı Savaş; “Hatay’ın Tüm Renklerine Sahip Çıkacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve partililer ile birlikte İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesini ziyaret etti. Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Vakıf Yönetimi ve cemaat üyeleri tarafından karşılanan Başkan Savaş, samimi karşılamadan ötürü teşekkürlerini iletti.

Heyeti kabulde konuşan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanı Can Teymur; “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız her vesilede, her bayramda yanımızda oldular ve desteklerini bizlerden esirgemediler. Hiçbir talebimizi geri çevirmediler. Cemaatimiz ve Hatay ile ilgili hassasiyetlerini biliyoruz. Kendilerine bir kez daha şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bütün Renklerimizle Hatay Olmaktan Gurur Duyuyoruz

Hatay’ın farklı kimliklerinin bir arada yaşaması için mücadele ettiğini aktaran HBB Başkanı Savaş; “Biz bütün renklerimizle Hatay olmaktan gurur duyuyoruz. Kardeşliğimiz bizi ayakta tutan en büyük değerlerimizdendir. Bu değerlere sahip çıkarak bugünlere geldik. Hristiyan vatandaşlarımız da bizim canımız. Her zaman onların da yanındayız. Atalarımızdan miras kalan birlikte yaşama kültürünü bizde daha da güçlendirerek bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz” diye konuştu.

“Hatay’ı Garip ve Mahzun Bırakmayacağız”

Hatay’ın bulunduğu coğrafyadaki önemini bir kez daha anımsatan ve Hatay için her zaman her koşulda seslerini duyuracaklarını belirten Başkan Savaş; “Türk bayrağının her yerde dalgalanması için bu ülkede mücadele verdik. Vatan uğruna çarpan kalbimiz ve çocuklarımızın yarınları için hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da kadim şehrimiz Hatay’ı garip ve mahzun bırakmayacağız. Biz Hatay için her koşulda sesimizi duyuracağız. Yeniden eski günlere kavuşacağız” açıklamalarında bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here