HBB Adayı Güler’den Noel Ziyareti

0
129

“Bir Arada Bu Tarihi Soluyor Olmak Büyük Bir Zenginlik”

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Noel dolayısıyla, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Pakize Ulutaş Kurtul ve yönetimi, ilçe belediye başkan aday adayları ve kalabalık partili topluluğuyla birlikte, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım, Kilise Vakfı Başkanı Can Teymur ve yönetimi tarafından karşılanan Ak Parti Heyeti, samimi karşılamadan ötürü teşekkür ederken, Hristiyan cemaatinin Noel Bayramını da kutladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Can Teymur, yaptığı kısa hoş geldiniz konuşmasında, misafirlerini kilisede ağırlamaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İbrahim Bey ile zaman zaman bir araya geliyoruz ama ilk defa bu kadar uzun süreli bir konuşma imkânımız oldu. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını şahsım ve cemaatimiz adına kutluyor, çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.

İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlar olarak ülkemizin birlik ve beraberliğini, huzurunu, başarısını, dualarımızla destekliyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bizler İskenderun’da şanslıyız. Ne zaman bir sorun yâda çözülmesi gereken bir durum ortaya çıksa, her daim bizimle ilgilenen kişilerle karşılaştık. Bu konuda hiçbir zaman bir sıkıntı yaşamadık. Geçmiş dönemden bu yana yerel yönetimlerde görev yapan tüm başkanlarımız, milletvekillerimiz her zaman yanımızda oldular sağolsunlar. Onun için cemaatimiz adına hepsine şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Hatay’ın farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin kültüre sahip bir şehir olduğunu kaydeden Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler; “Çeşitli din ve kültürlerin kardeşçe, bir arada yaşadığı Hatay, çok özel bir şehir. Hatay’daki farklılıklar büyük bir zenginlik. Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Bir arada bu tarihi soluyor olmak büyük bir zenginlik. Bunu korumak için toplumun tüm kesimleri hassasiyet gösteriyor” dedi.

Yapılacak yerel seçimlere de değinen Güler, mevcut yönetimi de eleştirerek; “Büyükşehir Belediyesini almamız halinde, Arsuz’a marina yapılması, Samandağ Çevlik Balıkçı barınağının marinaya çevrilmesi gibi Hatay’ın turizm yönünden gelişmesine katkı sunacak birçok projeyi hayata geçireceğiz. Hatay’ımızda sayabileceğimiz birçok sorun olduğunu inkar edemeyiz. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde İstanbul için söylemiş olduğu ‘İstanbul’u bu çukur, çamur ve çöp yığınından kurtaracağım’ sözünü ben de bugün Hatay için söylüyorum. Hatay’ı bu çukur, çamur ve çöp yığınından kurtaracağız. Bizim acil ihtiyacımız bu.

Bakın her belediye başkanı her şeyi bilecek diye bir şey yok. Yanı başınızda Ak Belediyeler var. Hiçbir şey bilmiyorsan bileni getir, olmadı kopya çek ama bu şehrin kaderiyle oynama. Valilik ve 15 ilçe belediye başkanıyla bir arada oturup istişareler yaparak, halkın talepleri doğrultusunda projeler üreteceğiz. Hatay geçmiş zamanlarda Anadolu’ya kalkan olmuş serhat bir şehrimizdir. Alnımıza yazılmış onurlu bir kader. Ama alnımıza yazılan Hatay’ın bu halde olması kader değildir. Bunu düzeltmek bizlerin elindedir. Bu sebeple sizlerin desteğinizi bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here