Haydi 1 Mayıs’a!

0
114

1 mayıs1İnsanca Çalışmak ve İnsanca Yaşamak İstiyoruz

Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Örgütü, bir açıklama yaparak, 1 Mayıs İşçi Bayramında gerçekleştirilecek mitingle ilgili bilgi verdi. İlçe Örgütü, 1 Mayıs 2015 Cuma günü saat 15.00’te Tayfur Sökmen Bulvarı, 3 M Garden önünde toplanarak miting gerçekleştireceklerini duyurdu.

1 Mayıs’ın, işçi sınıfının, sömürüye, baskıya ve sermaye düzenine karşı alanlara çıktığı; Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olduğunu ifade eden Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bugün Direniş AKP Zorbalığınadır

“AKP iktidarı, halk ve emek düşmanı politikalarda sınır tanımıyor. Ülkeyi her geçen gün halkımıza, işçi ve emekçilere daha fazla yaşanmaz hale getirmektedir. Emek Partisi, demir çelik işçilerini, kamu emekçilerini, Türk, Kürt, Arap bütün ezilen halkları 1 Mayıs’a çağırıyor. 1 Mayıs, işçilerin emeğiyle yapılan fabrikaları, atölyeleri gasp eden zenginlerin, patronların sınıfına ve onun her renkten partilerine karşı direnişin yükseltildiği gündür. Direniş bugün AKP zorbalığınadır. Zira hırsızların temsilcisi AKP, halkları ve mezhepleri birbirine düşürmeye kışkırtmaya çalışıyor. ‘Ayakkabı kutularını’ hırsızlık raconuna sokan AKP hükümeti, her türlü dolabı çevirmekten asla geri durmuyor. Rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık artık fetvalarla helal sayılıyor.

‘İşsizlik sorununu çözeceğiz, yolsuzluğa, yoksulluğa son vereceğiz, refahı huzuru artıracağız’ diyerek iş başına gelen hükümet, ne söylediyse tersini yaptı. İşsizlik çığ gibi büyüyor,  yoksulluk, açlık diz boyu. Sefalet halkı kuşattı.

Bu Gidişe Dur Diyelim…

İşçi ücretleri düşüyor, memur maaşları yerinde sayıyor, emeklilere açlık dayatılıyor. İş cinayetleri artık toplu katliamlara döndü. Bütün komşu devletlerle düşman edilen Türkiye, Ortadoğu’da savaştan, mezhep çatışmalarından yana olan bir ülke haline getiriliyor. Artık Yeter! Bu Gidişe Dur Diyelim!

Ya bir avuç vurguncunun sömürüsü, sultası altında ezilmeye devam edeceğiz yâda bunu ret edip, fabrikalardan işyerlerinden, mahallelerde okullarda örgütlenip haklarımızı kazanacağız. Bugün artık ülkede yaşayan halklar için; açlık, yoksulluk, baskı ve zulüm düzeninin iktidarı haline gelen AKP Hükümetine karşı Türk, Kürt, Arap ve her milliyetten işçi ve emekçiler, kadınlar, gençler olarak demokrasi, barış, insanca yaşam için birleşip mücadele etmekten başka yolumuz yoktur. 1 Mayıs’ta alanları doldurup taleplerimizi haykıralım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here