Hatayspor Avantaj Kaybetti!

0
83

hatayspor17PTT 1. Lig’e yükselme play-off çeyrek final ilk maçında Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz Hatayspor, karşılaşmanın ikinci yarısında Cengiz’in golüne engel olamayarak, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu maçın rövanşını yarın evinde yapacak olan Hatayspor, maça 12. adamından yoksun çıkacak.

Malatya İnönü Stadında maça kontrollü başlayan her iki takım da kontrataklarla gol yollarında başarılı olmanın yollarını aradı. Temposu yüksek olmayan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. Takımlar ikinci yarıya da aynı taktikle çıktı. Karşılaşmanın 75. dakikasında ev sahibi ekibin geliştirdiği atakta Cengiz’in golüne engel olmayan Hatayspor, 1-0 geriye düştü.

Yenilen bu golün ardından oyuna ağırlığını koyup, üstünlüğünü kabul ettiren Hatayspor, oyunu rakip kaleye yığdı. Ancak geliştirdiği etkili ataklardan sonuç alamayan Hatayspor, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşma öncesi her iki takım oyuncuları da sahaya “Soma’da kaybettiğimiz canları saygı ve rahmetle anıyoruz” yazılı pankartla çıktı.

Alınan bu yenilgi ile rövanş karşılaşması için avantajı rakibine kaptıran Hatayspor, taraftarlarını üzdü. Alınan bu yenilginin kendilerini karamsarlığa itmediğini söyleyen yöneticiler; “Turu kendi evimizde geçeceğiz. Yarın evimizde konuk edeceğimiz Malatya ekibini eleyerek, play-off mücadelemize devam edip, ilimize 1. lig heyecanı yaşatmak istiyoruz. Yarınki maçta taraftarlarımız sahada olmasa ile onların bize vereceği kalbi desteklerle bu turu geçeceğimize inancımız tamdır” dediler.

Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek ise maç sonrası sitem dolu açıklamalarda bulundu. Sabaha kadar yapılanlar nedeniyle uyuyamadıklarına işaret eden Taşyürek; “Cuma namazını kıldık, caminin içerisinde küfür yedik. Yapılanlar Malatya’ya yakışmıyor. Bunlara hiç gerek yok. Sağ olsun Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerimiz bize misafirperver davrandılar” dedi. Taşyürek, Yeni Malatyaspor kafilesini Hatay’da çiçeklerle karşılayacaklarını da belirtti.

Yaptıkları hatayla maçı kaybettiklerini ifade eden Taşyürek; “Bir hata ile 1-0 geriye düştük. İnşallah telafisini yapacağız. Maalesef seyircisiz oynayacağız. Giresunspor sağ olsun her türlü şeyi yaptı. Maçı Lig Tv’de yayınlattılar. Seyirci almama kararını değiştirdiler. Demek ki futbol sadece sahada oynanmıyormuş. Biz sahada oynamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here