Hataylıların Yaşadığı Sorunlar Ele Alındı!

0
85

serkan topal20Milletvekili Topal’ın, Vali Topaca ile İstişaresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Topal, Hatay’a hizmet konusunda Vali Topaca ile karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunduklarını belirtti.

Vali Topaca’yı, Hatay’ın ortak sorunlarını çözebilmek adına istişarelerde bulunmak amacıyla ziyaret ettiklerinin altını çizen Milletvekili Topal; “Sayın Valimize sorunların çözümü noktasında gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmek isterim. Ayrıca Hatay’ımızın ortak sorunlarına çözüm üretebilmek için sorunların çözümü konusunda ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla da görüşmeler yaptım. Hatay’da yaşayan yurttaşlarımız sıkıntı çektiği birçok konunun ele alındığı görüşmelerde beş ana başlık altında topladığımız sorunların bir an önce çözülebilmesi için gerekli girişimlerde bulundum” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ziyaret boyunca ele alınan konuları ise şöyle sıraladı;

+Samandağ-Antakya duble yolunda bazı bölümlerde ölümcül kazaların gerçekleşmesi ve can kaybı nedeniyle duble yolunun tamamlanmamış kısımlarının bir an önce bitirilmesi. Ayrıca projesi yapılmış olan Samandağ çevreyoluna artık başlanması.

+Hataylı yurttaşlarımızı adeta canından bezdiren elektrik kesintilerinin bir an önce son bulması (Elektrik kesintilerinin alt yapı güçlendirme çalışmaları nedeniyle gerçekleştiği ve bu durumun en kısa sürede çözümleneceği söylendi).

+Samandağ Kuşalanı’na 100 yataklı Devlet Hastanesinin bir an önce yapılması (Söz konusu hastane için proje tamamlanmış ve Samandağ Belediyesi’nden de gerekli onay çıkmıştır).

+Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin açılışının en kısa sürede yapılması. Yeni Antakya Devlet Hastanesi’nin açılışının kısa sürede yapılması.

+Hazine arazilerinin durumu (Bu konuda daha önce bakana söylediklerimizi, yetkililer ve sayın valimizle de paylaştık. Ecrimisillerini ödeyen yurttaşlarımıza bu arazilerin satışı için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması önerisinde bulunduk.)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here