“Hatay’ın Sorunlarını El Birliğiyle Çözelim”

0
61

Topal, Hatay’ın Sorunlarını Gündeme Getirdi, İktidara Seslendi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın sorunlarını sürekli dile getirerek, sorunlara Ankara’da çözüm üretilmesi adına çaba sarf ediyor.

CHP Hatay milletvekili Topal, Hatay’ın uzunca bir süredir çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıyarak, ivedilikle çözülmesi hususunda hükümeti göreve davet etti.

Topal konuşmasında, Defne-Harbiye yolunu gündeme getirerek, bu yolun yıllardır birçok insanımızın ölümüne sebep olduğunu, konuyu defalarca dile getirmesine rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmadığını Defne Harbiye yolunun can almaya devam ettiğini ifade ederek, daha fazla can kaybı olmadan buna çözüm bulunmasını istedi.

Konuşmasında Hassa tüneli projesine ne zaman başlanacağını da soran CHP’li Vekil Topal; “Erzin OSB, karma OSB olup toplam 22 katılımcı yer talebinde bulunmuş, bu çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor.

Yapımı devam eden ve 2015 yılında bitirilmesi planlanan Reyhanlı Barajı da hâlen bitirilemedi. Hükümet yetkililerini, Suriye iç savaşından en ağır yarayı alan ilimiz Hatay’ın sorunlarını el birliğiyle çözmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Teşvik’e Cevap

Milletvekili Topal, Suriye iç Savaşı’ndan en çok etkilenen illerin başında yer alan Hatay’ın, ekonomisi çökmüş, sınır kapıları kapanmış ve işsizliğin had safhaya ulaşmış olmasına rağmen teşvik paketini alamamasına da değinerek, ‘Hatay’ı neden teşvik paketine almadınız? Bir dahaki sefere Hatay’ı teşvik paketini almayı düşünüyor musunuz?’ sorularını yönelttiği Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in kendinse verdiği yanıtı da söyledi.

Milletvekili Topal, Başbakan Yardımcısı Şimşek’in teşvik konusundaki sorusuna; “Sadece Hatay değil aslında Güneydoğu’daki birçok ilimiz Suriye’deki, Irak’taki gelişmelerden olumsuz etkileniyor. Teşvik konusuna gelince eğer cazibe merkezlerini kast ediyorsanız Gaziantep’te aslında çok etkilendi Suriye’den ama cazibe merkezleri kapsamında değil. Dolayısıyla bu tamamen o illerin sosyo ekonomik gelişmelerindeki düzey ile ilgili bir konudur ama genel anlamda teşviki soruyorsanız, şu anda birçok teşvik bölgesi var. Bölge, il bağlamında bağımsız olarak zaten var. Birçok sektörde 5. bölge teşviki var. Aslında Hatay’da bu anlamda teşviklerden tabii ki yararlanıyor ve yararlanacak” şeklinde yanıt verdiğini ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here