Hatay’ın Melekleri Play-Off Maçlarına Müthiş Başladı

0
203

bayan basketbol (34)Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Liginin play-off çeyrek final programının ilk ayağında Samsun Canik Belediyespor’u Antakya Kapalı Spor Salonunda konuk etti. Hatay’ın Melekleri, Pazar günü oynanan karşılaşmayı, taraftarların müthiş desteğiyle 78-64 galip gelerek, avantaj kazandı.

Hatay’ın Melekleri, maçın ilk dakikalarından itibaren ortaya koyduğu performansla kazanma inancını sahaya yansıttı. Müsabakanın ilk dakikalarında takımın yıldızlarından Katsıaryna Snytsina sakatlanırken, yerine Tuğba Oral oyuna dâhil oldu. İlk dakikalardan itibaren gösterdiği performansla göz dolduran Hatay temsilcisi, iç ve dış atışlarda bulduğu sayılarla maça etkili bir başlangıç yapsa da ilk çeyreği rakibi karşısında 21-17 geride tamamladı. İkinci çeyreğe sayı üreterek başlayan Hatay BŞB, kısa sürede farkı kapatarak skora denge getirmeyi başardı. Pota altı ve dış atışlardan bulduğu sayılarla rakibiyle arasındaki farkı da açan melekler, ilk yarıyı 43-39’luk üstünlükle kapattı.

Hatay BŞB, Play-Off Çeyrek Final Müsabakalarında 1-0 Öne Geçti

İkinci yarıda taraftarının desteğiyle oyunu iyice kontrol eden Melekler, üçüncü çeyreği de 60-57 önde tamamlayarak son çeyreğe avantajlı girdi. Müsabakanın son çeyreğinin ilk molasına 8 sayılık farkla önde giren, Gamze Oral, Bahar Öztürk ve  Natalie Hurst’ün dış atışları ile farkı iyice açan Hatay temsilcisi, karşılaşmayı taraftarının müthiş desteğiyle 78-64’lük farklı bir skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla çeyrek final ilk maçından galibiyetle ayrılan HBB, yarı final yolunda yakaladığı avantajı taraftarlara karanfil hediye ederek kutladı.

Ev sahibi ekipte Courtney Paris 15 sayı, 22 ribaund, 4 asist, Natalie Hurst 26 sayı, 2 ribaund, 9 asist ve Bahar Öztürk 18 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile mücadele etti.

Ekin Baş: “Tüm Oyuncularımı Tebrik Ediyorum”

Takımın Baş Antrenörü Ekin Baş, maç sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında; “Öncelikle inanılmaz bir maç oldu. Play-off’un zor olacağını biliyorduk. Maçın başında büyük bir talihsizlik yaşadık ama bugün şunu gösterdik ki Türk oyuncuların da takıma katkısı büyük. Ben tüm oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Final Maçlarında 3 Galibiyet Alan Takım Şampiyon Olacak

Play-Off maçları sonucunda çeyrek final karşılaşmalarında 2 galibiyet alan yarı finale, yarı finalde 3 galibiyet alan takım ise adını finale yazdıracak. Final müsabakalarında 3 maç kazanan takım 2015-2016 sezonu Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Play-Off Çeyrek Final Maçları 9-20 Nisan’da Oynanacak

9-20 Nisan tarihleri arasında her takımın iki maçı deplasmanlı şekilde oynayacağı play-off Çeyrek Final maçlarında, ligde ilk sekiz sırada yer alan Fenerbahçe, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Galatasaray SK, İstanbul Üniversitesi, Samsun Canik Belediyespor ve Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) takımları mücadele ediyor.

bayan basketbol (35)

Snytsina Rövanş Maçında Forma Giymeyecek

Öte yandan, play-off ilk maçında bileğine aldığı darbe sonucu maçın hemen başında oyundan çıkan Belaruslu oyuncu Katsiaryna Snytsina, bugün oynanacak olan rövanş maçında forma giyemeyecek. Belaruslu oyuncunun ciddi bir sakatlığı bulunmadığı ancak tedbir amaçlı rövanş maçında forma giymeyeceği açıklandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here