Hizmetleri Oya Dönük Yapmadık

0
91

belediye meclisi (34)İskenderun Belediye Meclisi 11 maddelik gündemi görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek Başkanlığında toplandı. Dünkü oturumda meclis üyelerine seslenen Başkan Civelek, hep birlikte güzel işlere imza attıklarını belirtti.

İskenderun Belediye Meclis gündeminde bulunan 11 maddelik konuları görüşmek üzere dün meclis toplantı salonunda İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek Başkanlığında toplandı.

Gündem maddelerine geçmeden önce meclis üyelerine seslenen Başkan Civelek, hep birlikte güzel işlere imza attıklarını belirterek; “5 yıla yakın bir süredir birlikte çalıştık. Sizlerle birlik çok güzel işler yaptık. Yeri geldi mecliste tartıştık. Bunu daha da iyi hizmet için yaptık. Bunlar, son derece doğal, olması gereken şeylerdir. En önemlisi bu tartışmaları kişiselleştirmedik. Hizmetlerimizi yaparken, hiçbir ayırım gözetmeden her kesime eşit davrandık. Hizmetleri de oya dönük yapmadık. İskenderun’un en öncelikli sorunu olan su sorunu bitti. Şuan sadece rötuşları kaldı o da yapılıyor. Bunun gibi birçok önemli hizmetler yaptık. İki aya kadar sahilin peyzaj çalışması tamamlandıktan sonra muhteşem bir sahilimiz olacak.

Belediye olarak 113,5 dönümlük arsa aldık. Şuanda da gündem maddesinde karşınıza satışlarla ilgili madde gelecek. Bakanlıktan kamulaştırma yetkisi geldi. Bu maddenin onaylanması ile kamulaştırılacak alanlar arasında tarihi yapılarda var. Semt pazarı için yer bulamadığımız alanları kamulaştıracağımız yerlere kuracağız. Kesinlikle halkın ihtiyacına kullanılacak. Sizden isteğim 30 Mart’a kadar halk ne istiyorsa onu yapalım” dedi. Başkan Civelek, bir buçuk yıldır takip ettikleri kentsel dönüş projesinin bakanlıktan çıktığını ve yakında çalışmalara başlanacağının da müjdesini de verdi.

belediye meclisi (35)

Kimyon; “Başarı ve Başarısızlık Size Aittir!”

Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, “500 trilyonluk bütçe ile bu yapılanları kıyaslayın. Kamu kaynakları ile yapılan bu çalışmaların 3 katı yapılabilirdi. Aynı yanlışlar geçmiş yönetimde de yapıldı. Seçime beş kala bu meclis size satış yetkisini verir mi? Tabiî ki vermez. Geçmişte isteseydiniz bu yetki verilirdi ve 10 adet yapılırdı şimdiye kadar. Ayrıca, yapılan bu hizmetleri birlikte yapmadık, siz ve bürokratlar yaptınız. Buradaki başarı ve başarısızlık size aittir” diye konuştu.

Yapılan bu eleştiriye yanıt veren Civelek; “Keşke bizde sizin bilgi ve deneyiminizden faydalanabilseydik. Ama siz bilginizi farklı alanlarda kullandınız. Bilginizi halkı yanıltmayacak şekilde kullanın!” dedi.

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin ise; “Babamın malı ise satarım ama kamu malını sattırmam! Yatırıma dönük ise bizlere de doğru anlatılırsa buna izin verebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Çirkin; “Sahil dolgusunda şikâyetçiydiniz, sizde sahili doldurmaya devam ettiniz” diyerek Başkan Civelek’e tepki gösterdi. Sahili doldurmadıklarının altını çizen Başkan Civelek de; “Biz doldurmuyoruz, sadece dolgu alanlarını güzelleştiriyoruz” diye yanıt verdi.

Daha sonra gündem maddelerini geçildi. 11 maddelik gündem maddelerinin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here