Hatay’dan Dolmabahçe Yürüyüşüne Hazırlanıyorlar

0
162

tgb açıklama4TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur; “Laiklikle Uğraşanlar Bizim Ayaklarımızın Altında Kalacaktır”

Türkiye Gençlik Birliği 19 Mayıs 2016 günü İstanbul’da Şişli’den, Dolmabahçe’ye kadar olan yürüyüşe katılmak için hazırlıklarını yapıyor. TGB Hatay’dan araçlar kaldıracağını ve 19 Mayıs yürüyüşüne Hatay gençliğinin katılması çağrısında bulundular.

Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şubesi Beyaz Saray’da bir dayanışma yemeği verdi. Dayanışma yemeğinde TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Suzan Şahin Dudu, TGB İskenderun Şube başkanı Efecan Çapık, Vatan Partisi İl sekreteri Emilhan Güçlü birer konuşma yaptılar. Gecede sinevizyon gösterimi yapıldı. Konuşmalar alkışlarla kesildi. Konuşmalarda ortak nokta 19 Mayıs yürüyüşü ve PKK’ya karşı vatan savunmasını yükseltmek çağrıları dile getirildi.

Sungur, gençlik mücadelesinin bu topraklardaki sırlarını şöyle anlattı. “Bizlerin arkasında vatan savaşında, yurtsever, Atatürkçü yurttaşlarımızın bizimle birlikte olmasıdır. Birinci sırrımız milletimizin bizimle birlikte olmasıdır. İkinci sırrımız gençlik birliği on yaşında değil, gençlik 150 yaşındadır. Bu mücadele bizimle başlamadı, bizimle de bitmeyecektir. Bizler Namık Kemaller, Mustafa Kemaller ve Deniz Gezmişlerden bu bayrağı devir aldık. İkinci sırrımız işte böyle bir gelenekten gelmesidir. Üçüncü sırrımız ise ayağını Türkiye toprağına basmasıdır. Biz üniversite ve liselerde mücadele ediyoruz ama halkımızın içinde de büyük bir desteğimiz bulunmaktadır.

Biz her yerde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye haykırıyoruz. Mustafa Kemal’in askeri olmak Çanakkale’de İngilizleri denize dökmektir, İzmir’i düşmandan kurtarmaktır, Dolmabahçe’den altıncı filoyu denize dökmektir. Mustafa Kemal’in askeri olmak haziran direnişlerinde tomoların önünde barikat kurmaktır. Mustafa Kemal’in askeri olmak vatan bütünlüğünü savunmak ve PKK’a ve teröre karşı mücadele yürüten Mehmetçiğin yanında olmaktır.

tgb açıklama5

19 Mayıs’ta İstanbul Şişli’de terörü yaratanlara mesajlar vereceğiz. Bunların başkanlık sistemi anayasasını tarihin çöplüğüne atacağız. Bugün AKP çatırdıyor, Suriye kahramanca direniyorsa bunun başarısı bizlerindir. Atatürk’ü silememişlerse pay sahibi bizleriz. Biz kendimize güveniyoruz. Laiklik bizim yaşam kaynağımız, laiklikle uğraşanlar bizim ayaklarımızın altında kalacaktır.”

Suzan Şahin Dudu, Atatürk’ün devrimleri üzerinde ciddi mücadele döndüğüne dikkat çekerek; “Benim için bu mücadele içinde olan, bu sevdada olan herkes, çok değerli ve takdire şayandır, başımın üzerinde yerleri vardır. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Çünkü bu kazanımları yok etmeye çalışan bir zihniyet var. Ortak mücadelemiz bu zihniyete karşı olmaktır. Daha çok özgürlük istiyoruz. Eşitlik, barış istiyoruz.  Siz gençlerin 19 Mayıs bayramını kutluyorum. Sizlerle birlikte olmak benim için bir onurdur” dedi.

Vatan Partisi İl sekreteri Emilhan Güçlü, gençliğin birliğe çağırmasını görev olarak algıladıklarını ifade ederek konuşmasını PKK’ya karşı herkesin vatan mücadelesinde birlikte olmasını istedi. Güçlü; “Bizi Amerika ve Avrupa emperyalizmin saflarında birliğe değil, Atatürk’te birlik olmaya davet ediyorlar. Elbette varız. Atatürk’te birlik ikiz ihanet yasalarını çiğnemek demektir. Atatürk’te birlik yerel yönetimlerin özerklik yasasını anayasadan çıkarmaktır. Biz parti olarak 19 Mayıs günü Şişli’deyiz” diye konuştu.

TGB İskenderun Şube başkanı Efecan Çapık da; “Türkiye Cumhuriyetini böldürtmeyeceğimize huzurlarınızda söz veriyoruz. Biz korkmuyoruz. Korkunun esiri olmayacağız. ABD terör örgütü aracılığıyla bombalarla Türk milletini korkutmaya ve sindirmeye çalışmaktadır. Herkes Atatürk’ün evine baksın, biz 19 Mayıs günü oradayız. Gericiliği ve bölücülüğü bu ülkeden def edeceğiz. Bizleri bu kavgada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here