“Hatay Halkı Yapılan Provokasyonlara Gelmeyecek”

0
118

karasayar ziyaret1Ak Parti Hatay Milletvekili Karasayar, Gazetemiz İdarehanesini Ziyaret Ederek Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu…

TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte, memleketi İskenderun’a gelen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, gazetemizi de ziyaret etti. Yaptığı ziyarette Hatay’daki olaylara da değinen Milletvekili Karasayar; “Hoşgörü ve medeniyetlerin beşiği olan Hatay’da yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşamışız ve dünyaya örnek olmuşuz. Bu olaylarda da Hatay halkı, provokasyonlarla oyuna getirilmeye çalışılıyor. Hoşgörü memleketi olan Hatay’da oynanan bu oyun boşa çıkacaktır” dedi.

Gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vekil Karasayar, Gezi Parkı olaylarında, darp edilerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesinin memleketi Hatay’da defnedilmesinden bu yana Hatay’da devam edem eylemler hakkında görüşlerini ortaya koydu. Milletvekili Karasayar, “Öncelikle Gezi Parkı eylemleri belli bir siyasi kitlenin siyasi çıkar elde edebilmek adına yaptığı eylemlerdir. Hatay’daki eylemler de Hatay halkının yaptığı benimsenecek veya tasvip edilecek olaylar değildir. Olayları çıkaranlar halk üzerinden oyun oynamaya çalışıyorlar. Hatay, yüzyıllardır birbirine hoş görüyle sarılan onlarca dine, mezhebe, ırka sahip ve bu güne kadar hiçbir anlaşmazlık yaşamamıştır. Ben, her gittiğim yerde Hatay’daki medeniyetlerin hoşgörüsüyle övünüyorum. Memleketimdeki kardeşlik ortamını tüm dünyaya örnek olarak gösteriyorum.

Buradaki bütün dinler ve mezhepler etle tırnak gibidir. Bu bölgede farklı dinlere mensup insanlar arasında bir güven var. Yıllardır birbirlerine mallarını, mülklerini, namuslarını emanet etti bu insanlar. Kapılarını kilitlemeyi bile gerek görmediler. Ben inanıyorum ki, Hatay halkı bu oyunlara gelmeyecek. Bu olayları çıkaran provokatörlerle ilgili emniyet güçlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bizim için dostluk, barış her şeyden önemli. Bizim insanımız yüzyıllardır süren bu birlikteliği bozmalarına izin vermeyecek ve oynanan oyun boşa çıkacaktır” diye konuştu.

karasayar ziyaret2

Daha Demokratik Bir Anayasa İçin Çabalıyoruz

Türkiye’de yıllardır bir demokrasi sorunu olduğunu dile getiren Ak Partili Vekil Karasayar; “Demokrasi süreç içerisinde işleyen bir olgudur. Türkiye yıllardır darbe anayasasıyla yönetilen bir ülkeydi. Bizim amacımız daha demokratik, daha özgür bir anayasa oluşturmak. Bakın şimdi demokrasi anlamında ülkemizde çok yol kat edildi. Önceden siyasi meseleler konuşulamıyordu bile. Farklı etnik kimliğe sahip insanların ana dilinde konuşmaları yasaktı. Bu sorunların hepsi demokratik açılımlarla çözüldü. Anayasa değişikliği ile demokrasiyi daha da işleteceğiz. Herkesin eşit haklardan faydalandığı, adil bir anayasa yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Arsuz’u Türkiye’nin Gözde Turizm Merkezi Yapacağız!

Milletvekili Orhan Karasayar, yaklaşan yerel seçimlerde İskenderun Belediyesi’ni kazanmak için hayırlı, doğru, kamuoyunun teveccüh edeceği, düzgün bir aday belirleme yoluna gideceklerini belirtti. Aday belirleme sürecinin kolay olmadığının altını çizen Vekil Karasayar; “Aday belirlemek için belli kriterlerimiz var. Ancak bu kriterler yerine geldiğinde yola çıkacağımız arkadaşımız belli olacaktır. Henüz bu süreç için erken” dedi.

Arsuz Belediyesi için de iddialı olduklarını söyleyen Karasayar; “Arsuz’a ilgimiz büyük. Seçildiğimiz taktirde Arsuz’u Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz. Halkımız da bize bu noktada destek veriyor” dedi.

30 Nisan’da ihalesi yapılan Arsuz’daki yol çalışmalarına da değinen Milletvekili Karasayar; “Arsuz’a giden yollara sıcak asfalt ve bu asfaltın üzerine de ayrıca konfor asfaltı dökülecek. Dünya standartlarında yollar, asfalt çalışmaları, peyzaj çalışmaları, yürüyüş yolları yapılacak. Arsuz yolumuz artık dünya standartları kalitesine ulaşacak. Her hafta 6-7 kişinin öldüğü Arsuz yolu artık daha güvenli” dedi ve son yapılan yol çalışmalarıyla Arsuz’a ulaşımın araçla 15 dakikaya düştüğü kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here