Hatay FEM Dershanesi, Başarılı Öğrencisine Araba Hediye Edecek

0
413

hatay fem dershanesi1Hatay FEM Dershaneleri, 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda dereceye giren ilk 1000’e giren öğrencilerini, Antakya Ottoman Oteli havuz başında yapılan törenle ödüllendirirken, Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS)’de Türkiye birincisi olan öğrenciye araba hediye edeceğini ve başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verileceği müjdesini verdi.

Öğrenci ve ailelerin katıldığı ödül  töreni, FEM Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Ünal Yiğit’in Soma ilçesinde yaşanan taş kömürü maden faciasında ölen madencilerin ailelerine başsağlığı dilekleriyle başladı.

Konuşmasını üniversiteye hazırlık dönemi ile ilgili olarak sürdüren Koordinatör Yiğit; “YGS-LYS bir kontenjan sınavlarıdır. Buradaki öğrenciler yüksekleri, zirvedeki bölümleri hedefleyen öğrenciler. YGS-LYS’de yaklaşık 256 adet irili ufaklı konudan sınav oldular ve olmaya devam edecekler. 2 Milyona yakın öğrenciyle yarıştılar ve ilk 1000 dereceye girmeye hak kazandılar ve hedeflerine biraz daha yaklaştılar. Bu açıkçası alkışlanacak, övülecek, gurur duyulacak bir başarıdır. Bu bağlamda bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 Başarıdaki en önemli faktörlerden birisinin şüphesiz aile olduğunu söyleyen Fem Dershaneleri Genel Müdürü Zekeriya Batlaş; “Bu dönem öğrenciler için olduğu kadar veliler içinde zor bir dönemdir. Her anne-baba çocuğunun sınavlarda başarılı olmasını arzu eder. Çocuğuna bu konuda destek vermek kuşkusuz her anne-babanın en önemli görev ve sorumluluklarından biridir. Onun için aileler en az öğrenciler kadar alkışı ve tebriki fazlasıyla hak ediyorlar” dedi.

Program sonunda dereceye giren öğrencilerden Hatay 1. Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencisi Adil Abdulhayoğlu IPAD ile ödüllendirildi. Öğrenciye ödülü anne ve babasının vermesi duygulu anlara sahne oldu. Baba Mehmet Abdulhayoğlu konuşmasında çok onurlandığını, dershanenin ve öğretmenlerin çok emek verdiğini ifade ederek teşekkürlerini iletti. Programın sonunda bu başarıda büyük pay sahibi olan öğretmenlere FEM Dershaneleri Yönetim kurulu başkanı Sabri Pehlivan plaket takdim etti.

Programın sonunda ise,  2014 LYS’de öğrencilerin gösterecekleri başarılara göre Türkiye 1. si olan öğrenciye 2014 model Toyota Yaris, Türkiye 2. si olan öğrenciye 12 bin 500 TL hediye çeki, Türkiye 3. sü olan öğrenciye 7 bin TL hediye çeki, Türkiye’de ilk 10’a giren öğrenciye 4 bin TL hediye çeki, Hatay 1.si olan öğrenciye ise IPAD hediye ödülünün verileceği müjdesi verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here