Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Bizi Yavaşlatmak İsteyenler Bizi Engelleyemez!”

0
53

lütfü savaş12Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün CHP İskenderun İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, seçim öncesi verdiği sözü tutacağını, haftanın iki günü mutlaka İskenderun’a geleceğini kaydetti.

Yerel seçimleri değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Bu zafer bizlere destek olan herkesindir. Çıtayı daha da yükseltmemiz gerektiğine inanıyorum. Haftanın iki günü İskenderun’da olacağız dedik ve bu sözümü yerine getiriyorum. Zaten hiperaktif bir insanım. Boş duramam! Vermiş olduğumuz sözleri tek tek yerine getireceğiz. HATSU çalışmalarımız devam ediyor. Yapılanma sorunumuz var, şuana kadar menkul aldığımız 3 yerde hizmet binamız var. İskenderun’da hizmet binası olarak Azganlık’ı bize verdiler. Diğer ilçelerde de bina için teklifte bulunduk ama maalesef, cevap dahi vermediler. Burada da şu anlaşılıyor ki, amaçları halka yapılacak hizmetleri yavaşlatmak. Bizim amacımız ise Hatay’a hizmet yapmak. Bizi yavaşlatmak isteyenlerin bu tutumları bizi engelleyemez!

İskenderun konusunda içimiz buruk, o burukluğu haftanın iki günü burada olarak sizlere hissettirmeyeceğim. Hatay’ın bütününü kucaklayan hizmetler yapacağız. Hatay’ın önü açıktır. Parti ve belediyeler olarak elimizden gelen katkıyı yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamızda bize destek olan, çorbada tuzu geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

lütfü savaş13

Yöneltilen bir soruya da yanıt veren Doç. Dr. Savaş; “Türkiye Cumhuriyetinin en köklü partisinde siyaset yapıyorum. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk nasıl bu ülkeyi birleştirdiyse bizde aynı şekilde halkı bileştireceğiz ve kucaklayacağız. Büyükşehir’deki meclis toplantısında Ak Parti meclis üyelerinin tutumu kendilerini ilgilendirir. Herkesin yaptığı kendisini ilgilendirir. Onun hesabını Hatay halkı mutlaka soracaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Soma’da yaşanan facianın vahşi kapitalizmin sonucu olduğuna vurgu yaparak; “Soma’daki facia yıllardan beri geliyorum diyen bir kaza idi ve iki gün önce geldi. Her geçen saat ölü sayısı artmaktadır. Buradan ölenlerin yakınlara ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Üretim maliyetinden söz ederek, övünen işletme sahipleri, şunu iyi bilsin ki yitirilen tek bir can bütün dünyaya bedeldir. İşte bunu bilmiyorlar. Ama yitirilen canların bedelini de ödeyecekler” dedi.

Yerel seçimlere de değinen Dudu; “Seçimlerde buruk sevinç yaşadık. Hatay Büyükşehir’i kazandığımız için mutluyuz ama İskenderun’u kaybettiğimiz için de üzüntü içerisindeyiz. 15 yıl önce kaybettiğimiz İskenderun’u 5 yıl sonra tekrar kaybettik. Elbette ki kaybetmemizin en büyük sebebi de İskenderun’u kazanmak için iktidarın sınır belirlemesi yapmasıdır” derken, yapılan bu seçimlerin kişilerin değil, Türkiye’nin seçimi olduğunu, bu hataya düşenlerin ilk pişman olacak kişiler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de vurgu yapan Dudu; “Şu anda önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu seçimde de herkese büyük görevler düşüyor. Bu seçim sürecinde partililer olarak çok iyi çalışmalıyız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here