“Hatay Birlik ve Beraberliği ile Tüm Dünyaya Örnektir”

0
87

Antakya Belediye Başkanı Savaş Gadir Hum Bayramı’nı Kutladı…

Antakya Belediye Başkanı Lütfü SavaşAlevi vatandaşlar tarafından kutlanan Gadir Hum Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Üç semavi dinin mensuplarının ve farklı etnik unsurların yüzyıllardır huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay’ın kültür zengini bir kent konumunda yer aldığını, Anadolu tarihinin önemli zenginlikleri arasında yer alan Alevilik kültürünün toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Başkan Savaş, “İnsanlara sevgiyle bakabilmenin öneminin her geçen gün arttığı bu yüzyılda, ilimizdeki farklı din, mezhep ve etnik grupların bu sevgi ve kardeşlik ortamını oluşturmada büyük katkıları inkâr edilemez.

Farklı din ve mezheplerin sevgisiyle harmanlanan güzel şehrimiz Hatay birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnektir. Hatay’daki kardeşlik ortamı tüm dünyaya örnek olmalıdır. Alevilik, bünyesinde barındırdığı büyük sevgi, derin kültür ve hoşgörüsü içinde kucaklaşmak bizleri ümitlendirmekte ve daha güçlü yarınlara taşımaktadır. Kardeşliğimizin her zaman örnek olma potansiyelini koruma temennisiyle daim olmasını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi hemşerilerimin Gadir Hum Bayramı’nı kutlarım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here