MKÜ’de 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi

0
466

Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Hatay’da sağlık alanında yaptığı yeniliklere bir yenisini daha ekledi ve Hatay’da ilk ve tek olan 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesini vatandaşın hizmetine sundu.

3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinin tanıtımın yapıldığı ve çok sayıda doktor, hemşire ve akademisyenin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKÜ hastanesinin gün geçtikçe büyüdüğünü ve geliştiğini kaydederek, 2012 yılında hastaneye yapılan yatırım ve alınan ekipmanların 6,5 milyon olduğunu, 2013’te ise hastaneye 10 milyon TL yatırım yapılacağını vurguladı.

Daha sonra bir açıklama yapan MKÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru, 416 yatak kapasiteli hastanede, 11 ameliyathane, 27 poliklinik ve 64 yatak kapasiteli yoğun bakım bulunduğunu aktardı. Duru; “Bunlar: 20 yataklı 3. Basamak yoğun bakım (10 dahiliye, 10 cerrahi) 10 yataklı 2. Basamak genel yoğun bakım, 5 yataklı KVC, 8 KYB, 16 yataklı 3. Basamak ve 5 yataklı 1. Basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi. İlimizin ihtiyacı olan ve il dışına sevklerin önemli bir bölümünü oluşturan yeni doğan yoğun bakım hastaları için hastanemize 21 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi açtık. Sorumlu öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Şilfeler yönetiminde hastalara hizmet vermektedir. Bu yeni doğan yoğun bakım hizmeti ilimizde önemli bir rahatlamaya neden olacaktır. Hastaların il dışına gitmeleri önlenerek hastaların hem maddi kaybı hem zaman kaybını ve hastaların transfer anında oluşabilecek risklerde önlenmiş olacaktır” dedi.

Yeni hizmete giren 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinin tanıtımını yapan MKÜ Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Şilfeler açıklamasında; “Ünitemiz 21 yatak kapasitesine sahip olup, son derece modern, kalitesi ispatlanmış, dünyanın en önemli sağlık merkezlerinde kullanılan 14 küvöz, 4 açık yatak ve 3 kot yatak ile hizmet vermektedir. Yoğun bakımımız 10 adet solunum cihazı, 3 adet basınlı oksijen sağlayan CPAP cihazı, 10 adet fototerapi cihazı ve hastalarımızın tamamının, tüm yaşamsal fonksiyonlarının takip edilebileceği monitörler ile donatılmıştır. Yoğun bakım ünitemizde zamanında doğan bebeklerden, erken doğan bebeklere kadar tüm yeni doğanların her türlü sorununa çözüm olabilecek tüm tıbbi uygulamalar yapılabilmektedir. Ayrıca ünitemizden taburcu edilen bebeklerin daha sonraki zamanlarda gerek sağlam çocuk takiplerinin, gerekse karşılaşacakları hastalıkların tedavilerinin yapılmasını hedeflediğimiz yeni doğan Takip Polikliniğimizde halkımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here