“Haklı Mücadelenizin Yanındayız”

0
92

işçiye destek1Emek ve Demokrasi Platformundan İsdemir İşçilerine Destek!

Toplu iş görüşmelerinde sonuç alamayan İsdemir İşçilerinin marsbahis başlatmış olduğu gevin 9. gününde (dün) de işçilere destek ziyaretleri devam ediyor. Dün destek ziyareti gerçekleştirenler arasında Emek Demokrasi Platformu Bileşenleri de vardı. Platform adına konuşan DİSK Genel-İş İskenderun Temsilcisi Yusuf Berkyürek, İsdemir genel müdürüne seslenerek; dünya tarihinde hiçbir işverenin işçi hareketinin karşısında duramadığını anımsattı.

Emek Demokrasi Platformu Bileşenlerini, dün İsdemir çalışanlarının grev çadırına gerçekleştirdikleri destek ziyaretlerinde karşılayan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gül, kendi haklı davalarında işçilerin aldığı karar ile greve gittiklerini hatırlattı. Genel Başkan Gül; “MMK’da işveren, işçilerin grevini demokratik bir hak olarak görüyor ve greve gidebilirler derken, İsdemir yönetimi ise bu grevi doğru bulmadığını söylüyor. İsdemir yönetiminin bu olaya bakış açışı bu işte! İşçiler üzerinde psikolojik baskı kurup, grev kırıcılığı yapıyor. Grev gözcülerinin ihtiyaçlarını karşılamak için lavaboları dahi kullanmalarına izin vermiyor. İsdemir yönetimi öncelikle bu anlayışını değiştirmelidir” dedi.

işçiye destek2

Genel Başkan Gül, bu süreçte en kabullenemediği konunun ise, İsdemir yönetiminin Türk Bayraklarını kullanarak, grev kırıcılığına gitmesi olduğunu söyledi. Gül, “Bizler sadece ekonomik konular için değil, psikolojik baskılara da son demek için greve çıktık” derken, destek veren herkese de bu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İşçinin alın terini toprağa döktüğü yerde verilen emek mücadelesinin, her zaman için yanında olduklarını söyleyen DİSK Genel-İş İskenderun Temsilcisi Yusuf Berkyürek de; “İşverenin bu baskısı işçileri yıldırmayacaktır. Sendika işçi sonuna kadar birliktedir. Bizlerde sizlere destek verdiğimizi bildirmek için geldik. Haklı mücadelenizin yanındayız, sizinle yan yanayız. Greviniz hayırlı olsun” dedi. İsdemir genel müdürüne de seslenen Berkyürek, dünya tarihinde hiçbir işverenin işçi hareketinin karşısında duramadığını anımsattı. Yapılan konuşmaların ardından Emek Demokrasi Platformu Bileşenlerin oluşturduğu sivil toplum örgüt başkanları, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here