Hakan Bolat, İskenderunspor ve Moral Destek… 

0
1226

Çiçeği burnunda İskenderun Spor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, yanılmıyorsam başkanlığının beşinci ayında. Başkan Bolat az zamanda önemli işler başardı. İskenderun Spor Futbol takımını adeta sil baştan yeninden oluşturdu. 3. ve ikinci ligin en gözde futbolcularının içinden en yetenekli olanlarını takıma kazandırdı. Temmuz ayının ikinci haftasında Jan Olde Riekerink ile altyapı sorumlusu olarak, Teknik Direktör olarak da eski Galatasaylı golcü, bugünün Teknik Direktörü Ümit Karan ile üçer yıllık sözleşme imzaladı. Tesisleşmeye önem verdi. Bu konuda ciddi adımlar attı. Ağustos ayı içinde İskenderun şehir Stadına portatif tribünleri kendi imkanlarıyla inşa ettirdi. Bir ara toptan yıkılması gündeme gelen stadın, alternatifi olmamasını gerekçe göstererek yıkılmasına karşı çıkarak ayrıca güzel bir iş başardı.

Dağınık İskenderun Spor taraftarlarını bir araya getirip, onları tek bir çatı altında topladı ve  İskenderun Körfez Gençlik Taraftarlar Derneği olarak tescil etti. Böylece takımın resmi taraftar grubu da oluştu. Ara ara dernek dışında gönüllü taraftar grupları arasında çekişme ve hafif yollu rekabet olsa da bunlar zaman içinde tatlıya bağlanır diye düşünüyorum.

*Hakan Bolat Bazen Yalnız Adam Oluyor  

Beş aylık sürece bakıldığında Hakan Bolat’ın etrafı oldukça kalabalık görünüyor. Hemen herkes onu destekliyor ya da destekler gibi görünüyor. Oysa Hakan Bolat bana göre zaman zaman yalnız adam oluyor. Herkesi kendi gibi sandığından karşındaki her bir bireye iyi niyetle yaklaşıyor. Başarılı sonuçlar da herkes başarıya ortak olurken, başarısız sonuçlar da istisnalar hariç kimseden tık çıkmıyor ve başarısızlık sadece Hakan Bolat’ın kucağında kalıyor, sessizliğe bürünenler adeta ‘sorumluluk bizde değil’ havasına bürünüyorlar.

Yaklaşık 11 gün önce, Başkan Hakan Bolat yaptığı açıklamada kişisel olarak üzgün olduğunu, şu tümcelerle açıklamıştır “Bugün itibariyle Sn. Raymond Makzume’nin neden istifa ettiğini çok daha iyi anladım. Birlik ve beraberliğe belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz şu süreçte yaşanılan bazı olaylar şahsımı ciddi manada üzmüştür.”

Açıklamanın bir yerinde de Başkan Bolat “Bir süre sosyal medya kullanmama kararı aldım. Kalbimiz kırık” demiştir.

*Ne Yaparız ne de Yaptırırız!… 

Bizim İskenderun’un kötü bir huyu vardır. Genel olarak, her alanda, güzellikler yaratanların hevesini kırar, onlara destek yerine köstek oluruz. Bir başka anlatımla ne yaparız ne de yaptırırız. Elbette bu bir genelleme. İstisnalar da mevcuttur. Ancak genel anlamda durum aynen budur. Yapmayız. Yapana de engel olmaya çalışırız!

*Yaşar Güllü ve Cuma Keseroğlu’nun Plaketi Moral Oldu  

Hakan Bolat’ın hizmet şevkini, moral ve motivasyonunu lütfen daha fazla bozmayalım. Bu çerçevede Türkiye Spor Yazarları Derneği, İskenderun Temsilcisi Yaşar Güllü ile gazeteci aynı zamanda Spor Yazarı Cuma Keseroğlu arkadaşlarımın geçtiğimiz günlerde verdikleri plaketi önemsiyorum. Türk Sporuna olan hizmetleri için Başkan Bolat’a teşekkür plaketi veren arkadaşlarım tam zamanında ve yerinde bir sunum yaparak, moralsiz başkana, moral aşılamışlardır. Esasen benzer moral destekler toplumun her kesiminden gelmeli ve İskenderun Spor, tüm İskenderun’a mal edilmelidir.  

Hakan Bolat her defasında açıklamaktan yoruldu. Başkan Bolat net bir dille “Benim siyasetle işim yok. Çocukluk sevdamı, hayallerimi gerçekleştirmek üzere buradayım. Siyasi arenada herkes rahat olsun. Ben ne belediye başkan adayı ne de milletvekili olmayacağım” diyor.

Öyle tahmin ediyorum ki Başkan Bolat, bir de gelişen olumlu hava bozulmasın diye anlatamadıkları var. Kol kırılır, yen içinde kalır mantığıyla varsa bazı olumsuzluklar onlar iç bünyede kalsın istiyor olabilir.  

*Kim Ne İçin Yanaşıyor, Anlıyor… 

Bildiğim kadarıyla Hakan Bolat’ın maddi açıdan bir sıkıntısı yok. Ancak bu har vurup, harman savuracağı anlamına gelmez. TEB Şubesi üzerinde bulunan İskenderun Spor A.Ş’nin görkemli ofisinden muhasebesinin yürütülmesi yeni ve oturtulmak istenen bir düzenin işareti. Hakan Bolat, beş aylık yoğun İskenderun Spor mesaisinde bir dizi basın toplantısı yaptı, pek çok ziyaret gerçekleştirdi, bir miktar da ziyaretçi ağırladı. Başkan Bolat kimin ne olduğunu, niyetini ve amacını biliyor. Kişileri gözünden tanıyor. Demem o ki her yanına yaklaşanı, her sırtını sıvazlayana kanmıyor. Kim, ne için yanaşıyor, kim hangi beklentiler içinde anlıyor. Anlaması da gayet doğal aksi olsaydı ticari yaşamında başarıyı yakalayamazdı.

*Dönen Tekere Çomak Sokmayalım…  

Başlangıç olarak 180 gününü İskenderun Spor’a adayan, sonrasında diğer günlerini ve kısmet olursa yıllarını da adayacak olan bu başkana gelin daha fazla destek olalım. Bu iyi niyetli gayrete her birimiz biraz daha sevgi ve beraberlik taşıyalım. Küçük hesapların peşinde koşup, ana fikir olan İskenderun Spor’un şampiyonluklarından (üçüncü, ikinci lig ve birinci lig) uzaklaşmayalım. Kişisel çıkarlar uğruna büyük İskenderun Spor Projesi’ne ayak bağı olmayalım, dönen tekere çomak sokmayalım.

Velev ki kargaşa ve olumsuz bir hava oluştu. Çok çok Başkan Bolat ceketini alır, A.Ş. hisselerini birine devreder ve gider. Ancak yeni gelenler içinde olası huzursuzluklar devrede olabilecek ve yine en başa dönülecek yani tekrardan kısır döngü içine girilecektir. BAL Liginin zorluğunu, şu ekonomik şartlarda kulüp giderlerinin karşılanma güçlüğünü, gönüllü para harcayacak insanların yokluğunu lütfen unutmayalım. Unutmadan, Hakan Bolat, kolay pes eden bir yapıda değil. Çeker gider derken kendi görüşümü ifade ettim. 

*Bu Dünyada Paradan Çok Daha Önemli Güzellikler Var  

Bulmuşuz bir sevdalı, sırtına birer birer binip yükünü ağırlaştırıp bu insanın belini bükmeyelim. Omuz verelim, destek verelim yanında yürüyelim. Başarıya sahip çıktığımız gibi başarısızlığa da ortak olalım. Tüm İskenderun Spor yönetimine, teknik heyete, futbolcu kardeşlerimize olabildiğince moral destek sunalım. Hakan Bolat ile birlikte tıkır-tıkır işletilen ve oturtulmaya çalışan düzeni bozmayalım. Şu üç günlük dünyada neyin kafasını yaşayıp, neyi paylaşamıyoruz? Bir kerede ortak çıkarlar için gayret sarf edelim. Bu dünyada paradan çok daha önemli güzellikler var. Gelin hep birlikte keşfedelim…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here