Ünlü Yönetmen Gani Rüzgar Şavata’nın, İskenderun Devlet Hastanesinde Göz Doktoru Olan Kızının Başarısı…

0
895

Malatya eşraflarından ünlü sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata’nın, İskenderun Yeni Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzman Doktoru Op. Dr. Aşhan Buhara Şavata (Okur), bölgemiz geneline olduğu gibi bölge dışından gelen göz hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor.

Özellikle göz hastalığına muzdarip insanlar, bölgemizde oluşan yeniliklerin farkındalığında olmadan kurtuluşu özel göz hastanelerinin kliniklerine başvuru yapıyor. Son yıllarda, göz hastalıklarında mucize tedavi yöntemleri ile hızla yayılan yeni sektörlerin varlığıyla yurdumuz yoğun bir reklamasyonlarla çalkalanıyor. Sosyal medya TV ve radyolarda reklamlarını çok sık şekilde izlediğimiz özel göz hastanelerinde verilen hizmetler, tabi ki kayda değer. Ama yüksek ücretlerle yapılan tanı ve tedaviler, vatandaşların bir kısmı tarafından kabul görünse de emekli ve az gelirli vatandaşların isteklerine cevap veremez durumda.

Bundan yaklaşık dört yıl evvel İstanbul’da kızımın yanındaydım. Sağ gözümde hafif şişme ve batma şikâyetim vardı. Emekli olduğum halde İstanbul’a gelmişken bunca reklamı yapılan şu hastaneye bir uğrayayım istedim. Yolda araç kullanacağım için gözlerim önemli, bu hastanede çokta konusunda uzman doktorlar var. İyice muayene olayım kuşkularım ortadan kalksın dedim.

Zamana uygun tıbbi alet ve edevatlarla döşenmiş doktorun muayene odasındaydım. Çok nazik karşılandım. Şikayetimi söyledim ve doktor gelişmiş aletlerle gözlerimi muayene etti. Bana bakarak; ‘Sizdeki katarakt çok kalınlaşmış ve kısa sürede ameliyatınız gerekli ve göz pınarınızın geldiği sıvı kanalı görevini tam yapamadığından kuruma ondan oluşuyor dedi…’ Bende, ameliyata şimdilik gerek yok dedim, bu göz kuruması için bir ilaç varsa yazın kullanayım dedim. Ameliyat o günlerde öyle böyle değil, ücreti çok yüksek bir operasyondu vazgeçtim.

Son günlerde gözlerimde bazı sorunlarım yine oluştu. Hanımın tavsiyesi üzerine yeni devlet hastanesinde görevli göz doktoru Aşhan Buhara Şavata’dan randevu aldım ve günü geldiğinde muayene olmaya gittim. Yaşı genç ama beyin hususunda bilgi ve beceri dolu doktorun muayenesindeydim. Gözlerimi derinden kontrol etti. Bana bir şeyler söyler dedim fakat hiçbir şey söylemedi. Sordum “bendeki katarakt çok kalın mı?” diye bana güldü. ‘Sizde katarakt yok. Olsa bile yaşınız itibariyle ince bir tabaka var ve sizin görmenize etken bir durum yok. Fakat göz kapaklarınızda oluşan bazı birikintiler var sizi rahatsız ediyorsa ameliyatla düzeltirim’ dedi.

Ameliyatı hemen kabul ettim. İkinci gün saat on bir otuzda ameliyat kapısındaydım ve içimde çok kuşkular vardı. ‘Hijyen mi? Konusunda gerçek bir uzman doktor mu? Yardımcıları normal hasta bakıcılardan mı oluşmuştu?’ gibi deli sorular beynimde çalkalanırken, beni kuş gibi aldılar ameliyat kapısından içeriye geçirdiler. Kapıdan geçer geçmez bir anda başka dünyalarda hissettim kendimi. Disiplinli bir ortamın odak noktasındaydım.

Ameliyat öncesi yapılan ön hazırlıklar sonucunda varmış olduğum yeni platform, kuşkularımı beynimden sildi süpürdü. Kendime güvenim gelmişti. Her görevli görevini tamamıyla yerine getiriyordu ve ameliyat koridorunun bir bölümünde yer alan göz ameliyat bölümüne getirildim. İçerisi çok temiz, insanı rahatsız etmeyecek derecede soğuk bir hava eşliğinde çalan hafif bir müzik insanı rahat ettirmeye yönelik dört dörtlük bir çalışma. Doktorumuz orada hazır. Yanlarında asistanları Meryem Özant ve Serdar Köse beni doktorumuzun sihirli ve bilgi dolu ellerine bıraktı.

Görmüyordum ama elleri o kadar hünerli çalışıyordu ki kısa sürede “geçmiş olsun” sözleriyle doğrultuldum. Ameliyat olalı birkaç gün geçti, eskisinden daha iyi ve kısa sürede yaşadıklarımı gördüğümden dolayı çok ama çok mutluyum. Dr. Aşhan hanımın başarılı babasının örneklemelerini şimdi kızından görmek ayrı bir mutluluk. Başarılarının her daim olacağını gördüm ve yaşadım. Hipokrat yeminine sadık kalan bir zümre gelecekte insanlığın yaşaması için ayağa kalkmış vaziyette.

Allah, devlet hastanelerimizi eksik etmesin. Başta, eski ve yeni devlet hastanemizi en güzel şekilde bilinçli ve arkadaş sezgilerini ön plana çıkarttırarak, çalıştığı ekibiyle organize etmeyi başaran İskenderun Devlet Hastanemizin başhekimi Uz. Dr. Veysel Yıldırım olmak üzere, hastanemizde görevli tüm doktor, hemşire, hastabakıcı ve görevlilere üstün başarılar diliyorum. İyi ki varsınız ve devletimizin sıcak ilgisini bizlere şifa olarak dağıtıyorsunuz.

Not; Hazır bu makalemi yazmışken, İskenderun Devlet Hastanemize Başhekim yardımcısı olarak atanan, Uz. Dr. Kemal İnce kardeşime de yeni görevinde başarılar diliyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here