“Hak Tecelli Etti”

0
56

lütfü savaş6Başkan Savaş Gündemi Halk TV’ye Değerlendirdi

Ak Parti’nin Hatay BŞB sonuçlarına YSK düzeyinde yaptığı itirazlar reddedildi. Buna göre, 30 Mart yerel seçimleri sonrası yapılan yoğun itirazlar nedeniyle mazbatasını 11 gün sonra alabilen Hatay BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ak Parti’nin seçim sonuçlarına YSK nezdinde yaptığı itirazların da reddedilmesiyle zaferini bir kez daha tescilledi.

YSK’nın kesin kararından sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesinleşen Savaş, Halk TV ile yaptığı canlı telefon bağlantısında, hemşerilerinin bir ay boyunca bu haksız itirazlarla oyalandığını belirterek, nihayetinde hakkın yerini bulduğunu söyledi.

YSK kararı ile ilgili açıklamalarına devam eden Başkan Savaş, yaklaşık 5 bin oyla seçimin haklı galibi olmalarına rağmen başkanlığı zorla veriyorlarmış gibi bir izlenim uyandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Yapılan itirazlar sürecinde savcıların da büyük bir baskı altında olduğunu kaydeden Başkan Savaş, buna rağmen hakça karar veren savcıların, Hatay halkının iradesini görmezden gelmediğini belirtti.

YSK’dan çıkan kesin sonucun Hatay halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Savaş, artık Hatay halkına hizmet vaktinin geldiğini belirterek; “Biz 5 yıl başkanlık koltuğuna oturmadık bundan sonrada oturmayacak hizmet edeceğiz” dedi.

Halk TV spikerinin seçim sonrası Hatay’daki durumu sorması üzerine konuşan Başkan Savaş; “Bu seçim sürecinde Hataylılar huzursuzdu. Haber sitelerinde, sosyal medyada algı yönetimi ile seçim tekrar edilecek gibi bir izlenim uyandırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Biz 1 ay hizmet yapamadık ve bunu engelleyenler bizi YSK’ya şikayet edenlerdi. Sonuç itibariyle hak tecelli etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Savaş Vatandaşların Tebriklerini Kabul Edecek

Yapılan itirazlara rağmen tebrik ziyaretleri süren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2-3 Mayıs tarihlerinde Saat:14.00 ile 19.00 saatleri arasında HATMEK (Stadyum Yanı-Kapalı Semt Pazarı Üstü)’nde yapılacak kokteyl ile vatandaşların tebriklerini de kabul edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here