Güzelmansur Motorindeki Yüksek Fiyat Artışlarına Tepki Gösterdi

0
21

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, motorinin 1 litre satış fiyatının bir ayda %50,8, 1 litre motorindeki toplam verginin bir ayda %127 arttığına dikkat çekerek artışa tepki gösterdi.

Yaşanan bu artışların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Güzelmansur; “1 Temmuz’da 1 litre motorinin satış fiyatı 24,7 TL idi. Bir ay sonra yani 1 Ağustos’ta 1 litre motorinin pompa satış fiyatı 37,27 TL’ye yükseldi. Yani motorine bir ayda %50,8 zam geldi.

Alınan vergilere baktığımızda ise 1 Temmuz’da ÖTV ve KDV 1 litrede 5,82 lira alınıyordu. 1 Ağustos’ta ise 1 litre motorinden alınan ÖTV ve KDV 13,26 liraya çıktı. Yani bir ayda vergilerdeki artış %127. Motorinin bir ayda satış fiyatı %50,8 artarken, vergisi %127 arttı.

Ne demek bu? Demek ki çiftçimizden, emeklimizden, nakliyecimizden, vatandaşımızdan alınan vergi %127’ye çıktı. Bu kabul edilemez bir artış. Daha önce akaryakıta zam geldiği zam, gelen bu zam ÖTV’den karşılanıyordu. Ama şimdi AKP hükümeti kolayını buldu. Hemen vatandaşa bu zammı yansıtıyor. Bunu düzeltin vatandaşın artık üzerinden bu yükü alın.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here