Güzelmansur; “Evet Çıkarsa Hatay’ın Ekonomik Durumu Düzelecek mi?”

0
94

CHP İl Başkanı Güzelmansur; “Evet Çıkarsa Hatay’ın Ekonomik Durumu Düzelecek mi?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Antakya ve Defne İlçe Başkanları, CHP Hatay İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, basın mensuplarının katılımıyla Antakya Saklı Ev’de bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin referandum çalışmaları ve Hatay’ın daralan ekonomisi hakkında konuşan CHP İl Başkanı Güzelmansur, Hatay’ın ekonominin parlayan yıldızı konumunda iken son 5 yılda ekonomisinin iflas ettiğini vurguladı.

İlimizin tarım, sanayi, lojistik ve turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Güzelmansur, Suriye Krizinin, Hatay’da ekonomiyi en çok etkileyen faktör olduğunu kaydederek; “Kapanan Cilvegözü sınır kapısı ile Hatay’ın ihracatı yüzde 13,6 oranında azalırken Türkiye’de azalma oranının iki katına çıkmıştır. İhracat oranları hızla düşerken, bu durumdan en fazla nakliye sektörü çok büyük ölçüde etkilenmiş oldu. Türkiye’nin ikinci nakliye filosu olan Hatay, ne yazık ki şimdi ise üçüncü sıraya geriledi.

İhracat rakamlarının düşmesiyle beraber, Hatay ihracatında en çok azalan ürün sıralamasında meyve ihracatı 2010 yılında 441 milyon dolar iken, 2015 yılında bu rakam 350 milyon dolara, Tahıl Ürünleri ihracatı 2010 yılında 50 milyon dolar iken, 2015 yılında bu rakam 17,6 milyon Dolara sebze ihracatı 2010 yılında 96,6 milyon Dolar iken, 2015 yılında bu rakam 79,5 milyon dolara düşmüştür. Bu rakamlar neden düşüyor? Cilvegözü Sınır Kapısını kapatırsanız, Suriye’de ki krizi körüklerseniz bu rakamların da doğal olarak düşmesi normaldir” şeklinde konuştu.

Hatay’ın ekonomisinin ciddi anlamda çöktüğünü söyleyen Güzelmansur; “Hatay’daki hangi ekonomik verilere bakarsanız bakın, Hatay ekonomisi ciddi anlamda çökmüştür. Tüm bunlara rağmen referandumda evet çıkması durumunda Hatay’ın ekonomik durumu düzelecek mi? Referandum sürecinde evet çıkması halinde, Cilvegözü Sınır Kapısı açılacak mı?

Ülkemizi içeride ve dışarıda 15 yıllık süreçte ekonomik açıdan mağdur eden iktidar, 15 yılda yapamadığını bu referandum da evet çıkarsa mı yapacak, elbette Hayır. Ülkemizin geleceği için yoksulluğun, işsizliğin ortadan kalkacağı bir Türkiye için Hayır’da birleşelim ve Ülkemizin barış meşalesi olmak için HAYIR diyelim” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here