İTSO Meclisinde ‘EXPO 21’ Konuşuldu

0
82

Çelebi; “Bu Tarihi Fırsatı En İyi Şekilde Değerlendireceğiz”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclisi İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında toplandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının Mart Ayı Meclis toplantısına katılarak, EXPO’nun 2021 yılında Hatay’da yapılacak olmasının, ilin dünyaya tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, adaylık süreci geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan, ardından Eylül ve bu yıl Ocak ayında Almanya’da yapılan tanıtımlarla devam eden EXPO’yu Hatay’a getirme çalışmaları zaferle sonuçlanırken, Hatay halkı da bu organizasyonun ilin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğu görüşündeler. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası da, Hatay genelinde 4 ayrı ilçede kurulması düşünülen EXPO Fuarı organizasyonunun içerisinde olmayı ve bu fuarlardan birinin mutlaka İskenderun veya Arsuz’da kurulması görüşünü savundu.

Sine-Vizyon destekli olarak İTSO Meclis üyelerine sunum yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, Türkiye’de ve diğer ülkelerde gerçekleştirilen organizasyonları anlattı.

Dev fuar için Avustralya ve Çin gibi ülkelerin şehirleriyle yarışan Hatay’ın, rakiplerini geride bırakarak büyük başarıya imza attığını belirten Çelebi, Almanya’nın Dortmund şehrinde Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Genel Kurulunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yaptığı son sunumun ardından 2021’de düzenlenecek EXPO’nun Hatay’a verilmesinin kararlaştırıldığını ifade ederek, Hatay’ın, Antalya’nın ardından EXPO’yu Türkiye’ye getiren ikinci şehir olduğunu söyledi.

‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla EXPO’yu düzenlemeye hak kazanan Hatay’da fuarın yapılacağı alan için uygun yerlerin belirleneceğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, “Hatay genelinde dört ayrı şehirde arazi ve yer arayışları içerisindeyiz. Bu şehirlerarasında Antakya Kırıkhan, İskenderun, Arsuz veya Dörtyol ilçeleri arasında araştırmalar yapıyoruz. Bu yerler EXPO yetkililerine de gösterildikten sonra gerekli çalışmalara başlanacak. 2021 yılında Hatay’da 300 dönümlük Botanik Bahçesi’nde 6 ay boyunca katılacak tüm ülkelerin bahçeleri sergilenecek” dedi.

Dünyaya ve dünya pazarına açılmak için projenin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Çelebi; “Bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirip 2021’e kadar gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Fuarın turizm ve tanıtım açısından ekonomik katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu katkılar sayesinde kentimiz yeniden şekillenecek ve daha iddialı şekilde dünyanın sayılı cazibe noktalarından biri haline gelecek. Bu güzel organizasyonun şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Yılmaz, “İTSO olarak Projenin Takipçisiyiz”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi’ye sunumundan ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, “İTSO olarak Almanya’nın Dortmund şehrinde Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Genel Kurulunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın toplantısına biz de davet edilmiştik ancak bu toplantıya çeşitli sebeplerden dolayı gidemedik. Böylesi büyük bir organizasyonda İTSO olarak bizler de olmak isteriz. EXPO’nun Hatay’a verilmesi gerçekten ilimizin tanıtımı için son derece önemli ancak, 4 ayrı şehirde bu organizasyonların gerçekleştirileceği belirtiliyor. İlin en önemli şehri olan İskenderun veya Arsuz’da da EXPO 2021 Fuarı için gerekli yer ve altyapı için çalışmaları mutlaka yapılmalı. İTSO olarak bu projede olduğumuzu ve takipçisi olacağımızı da ifade ediyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımız da bu konuda hem fikirler” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here