Güngör; “MESS Dayatmasını Kabul Etmiyoruz”

0
107

Patron sendikası MESS’in “kırmızı çizgimiz” dediği yüzde 3.2 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasına tepki sürüyor. MESS sözleşmesi kapsamında bulunan ve Çelik-iş Sendikasının örgütlü olduğu İskenderun ve Gebze de bulunan MMK fabrikalarında yürüyüş eylemi yapıldı.

Vardiya çıkışlarında fabrika bahçesinde sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, ‘MESS Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ ‘İşçi Sendika Omuz Omuza’ ‘Zafer Direnen Emekçinin Olacak’ sloganları attı.

İşçiler yapılan eylemle, birliğini ve kararlılığını bir kez daha gösterirken; “Bu eylemler sertleşerek devam edecektir. Bu sözleşme işçinin istediği gibi olacak başka yolu yok” dedi.

İşçilerin yüzde 90’a yakın katılımıyla gerçekleşen eylemde Bir konuşma yapan Çelik-iş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mehmet Güngör; “MESS’in dayatmalarını kabul etmiyoruz Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız eylemlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Bugünkü mitinginde gücümüzü ve kararlılığımızı gösterdik Her gelişmeyi işçilerle tartışıp ele alıyoruz Mess %3 lük zam öneriyor. Bu zammı oranını yok hükmünde sayıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here