Güngör; “Kıdem Tazminatı ve Kazanılmış Haklardan Asla Geri Adım Atmayız”

0
89

Vatan Partisi yöneticileri, Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti. Bu özel ziyarette, Kıdem Tazminatı konusu ile işçi sorunları masaya yatırıldı.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İlçe Sekreteri Sadık Karakaş’ın gerçekleştirdiği ziyarette, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Mali Sekreter Veysel Yayla, Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Şahin ve yöneticilerden Rıfat Alpbozan ile Mustafa Faraman hazır bulundular.

Vatan Partisi heyeti, Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç’un kitaplarını şube başkanı Mehmet Güngör’e takdim ederken, Göngür ziyaretten ve kitapların hediyesinden ötürü, misafirlerine teşekkür etti. Vatan Partisi İl Başkanı Yıldırım ise ziyareti kabul ettiği ve bilgilendirme yaptığı için Mehmet Güngör’e teşekkür ederek; “Partimiz her zaman sizin emrinizdedir, mücadelenizi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

%86 İşçi Kıdem Tazminatından Yararlanamıyor

Ziyaret esnasında konuşan sendika şube başkanı Güngör; “Türkiye’de yaklaşık %14 işçi kıdem tazminatından yararlanmaktadır. Geri kalan %86 civarında çalışanlarımız kıdem tazminatından faydalanamıyor. Bir kere asla ve asla kazanılmış haklardan geri adım atılmasına karşıyız. Bununla ilgili nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa, vermeye hazırız. Ama şunu da ifade ediyorum; Kıdem tazminatından yararlanmayan %86 emekçi arkadaşların yararlanması için bir çalışma yapılmasından yanayız. Ben bu düşüncelerimi yazılı olarak Genel Başkanımıza ilettim. Onlar da çalışma yapıyorlar, ileriki günlerde başkanlar kurulu toplantısı olacaktır, hem Hak İş Konfederasyonu, hem de Özçelik İş Sendikası başkanlık kurulu toplantısında yeniden dile getireceğim” dedi.

Pandemi Sürecini, işçi ve işveren olarak hep birlikte sağlıklı bir şekilde atlattıklarını da kaydeden Güngör; “Pandemi döneminde zor bir süreç yaşadık. Bir kişinin bile ekmeği ile oynamadan bu süreci atlatmaya çalıştık. Canını hiçe sayarak üretime devam eden işçi arkadaşları kutluyorum. İşverenler salgın hastalık döneminde gereken yardımları yaptılar. Hak kaybına uğratmadan yardımcı oldular, işverenlerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Sadece %1 çalışanda sıkıntılar yaşandı, bölgemizde beş-altı işçi hastalığa yakalandı ve bunlarda kısa sürede sağlıklarına kavuştular” diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, konuşmalarının devamında, metal sektörünün ‘Ağır Sanayi’ kapsamına alınması gerektiğini de vurguladı.

İşçilerin Mücadelesine Katkılarımız Sürecektir

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım da konuşmasında; “Vatan Partisi olarak, sendikalarımızın ve işçilerimizin mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz. Kabul ettiğiniz ve bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vatan Partisi olarak, 50 yaş üstü, 25 yaş altı belirli süreli iş sözleşmesine karşı olduğumuzu hep ifade ettik. Belirli Süreli İş Sözleşmeleri, hem kıdem tazminatı hem de ihbar tazminatı gibi işçi haklarının kaybedilmesine neden olacak, hem de emekçilerimiz iş güvencesi gibi yasal haklarını kaybedecekler. Bu konularda hemfikir olduğumuzu görmek bizi mutlu etmiştir. Sendikal mücadele ve işçilerin mücadelesine katkılarımız sürecektir, bu anlamda sendika ve işçi sınıfının emrindeyiz” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here