Güngör; ‘Kıdem Tazminatı Bizim Kırmızı Çizgimiz’

0
101

Vatan Partisinden Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesine Ziyaret

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Şube Başkanı İbrahim Bedir, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör’ü ziyaret etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile sendikal konularda sohbet edilen ziyarette kıdem tazminatının kırmızıçizgileri olduğunu ifade eden Özçelik İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör, kıdem tazminatına dokunulması halinde mücadele alanlarına ineceklerini belirtti.

1 Mayıs’ın, işçi sınıfının bayramı olduğunu ve bu bayramı işçi sınıfı ile birlikte kutlayacaklarını söyleyen Mehmet Göngür; “Hak İş Konfederasyonu ve Özçelik İş Sendikası olarak bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını Urfa’da kutluyoruz. Hak İş Sendikasına bağlı bütün sendika şubelerine çağrı yapılmıştır. Emekçi kardeşlerimizi, işçi sınıfımızı meydanlara bekliyoruz. İleriki yıllarda bütün sendika konfederasyonlarının ortak kutlaması dileğinde bulunuyorum. İşçiler ve emekçiler zor günlerden geçmektedir. Özellikle kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunda yoğun eleştiriler vardır. Hak İş ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlarımızın tavrı çok nettir, kazanılmış haklarımızdan asla ve asla geri adım atılmayacağını açıkladılar.

Bizde genel başkanlarımızın bu tavrını sonuna kadar destekliyoruz. İşçi sınıfının çok ciddi sorunları vardır. Özellikle metal iş kolunda ve 1700 ve 1800 derece ateşin karşısında çalışanlar, ağır sanayi kapsamında değillerdir, ya da yüzde on gibi bir rakamla ağır sanayi kapsamındadır. Metal kolunda çalışanların ağır sanayi kapsamına alınması gerekir Vergi oranları çok yüksek… Özellikle işçiler ve kamu emekçileri %35 gibi yüksek vergilerle karşı, karşıyadır. Aralık ve ocak ayları arasındaki aldıkları maaşlarda fark en az %20 olmuştur. Yani maaşlar %20 erimiştir. Biz emekçilerden kesilen vergileri yüksek buluyoruz ve kesilmemesini talep ediyoruz.

Metal sektöründe çalışan işçilerimiz açısından çıraklık ve başlangıç tarihleri çok önemlidir. SSK bunları emeklilikte baz almıyor. İstiyoruz ki, meslek liselerindeki ve çıraklık staj başlangıç tarihleri borçlandırılarak emekli tarihi giriş olarak baz alınsın. Bu sektör ağır bir sektör ve insanlarımızın 65 yaşına dek çalışması çok zordur. Metal ve ağır sanayide çalışan işçilerimiz 45-50 yaşında pert oluyorlar.

Yine bölgemizde hava ve çevre kirliliği hat safhaya ulaştı. İşverenlerle bu konularda konuşuyoruz ama denetim konusunda ciddi sıkıntılar vardır. Bunların gerçek anlamda denetlenmesi istiyoruz. Ben tekrar sendikalarımızın ortak bir dil kullanmasını, uzlaşmalarını ve bayramları ortak kutlamasını istiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım da, 1 Mayıs İşçilerin ve Emekçilerin Bayramının ortak kutlanması gerektiğine vurgu yaparak; “Özçelik İş Sendikamızı 1 Mayıs Emekçi Bayramı öncesi ziyaret ettik. Kendileri ile görüş alış-verişinde bulunduk, özellikle kıdem tazminatı konusunda sendikamızın fikirleri ile aynı düşünüyoruz. Bunun işçinin ve emekçinin kırmızıçizgisi olduğunu düşünüyoruz.

1 Mayıs İşçilerin ve emekçilerin dayanışma bayramında kendilerinin yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi bir kere daha belirtiyoruz. Özçelik İş Sendikası Şube Başkanımızın, dileği olan ‘Sendikaların ortak bayram kutlaması’ dileğini biz de paylaşıyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here