Türkoğlu, Öğrencilere Seslendi; “Tatilde Bol-Bol Kitap Okuyun”

0
100

fikret türkoğlu15 Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, Öğrencilere Seslendi; “Tatilde Bol-Bol Kitap Okuyun”

5 Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, bugün karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bugün sona ereceğini ifade eden Müdür Türkoğlu, öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığının da talimatıyla ödev verilmeyeceğini kaydetti.

Tatilde ödev olmadığını ama bol bol kitap okunmasının faydalı olacağını belirten Okul Müdürü Türkoğlu; “Tatilde ödev yok. Öğrenciler bol bol dinlenip, gezip oynasınlar. Ama bol bol da kitap okusunlar. Zihin geliştirmek için okumanın önemi çok büyük. Çok okuyanlar, özellikle sınavlarda da daha başarılı oluyorlar. Çünkü okudukları soruları tek seferde hılıca anlayıp, çözümünü yapabiliyorlar. Oysa ki fazla kitap okumayan bir öğrenci bazen bir soruyu anlamak için birkaç kez okumak zorunda kalıyor ve bu da zaman kaybına neden oluyor. Bu anlamda okumak çok önemli… Gezip oynayacaklar elbette ama kitap okumayı da ihmal etmesinler. Bol bol kitap okusunlar” diye konuştu.

fikret türkoğlu2

Velilere de bazı tavsiyelerde bulunan Okul Müdürü Fikret Türkoğlu; “Veliler de çocuklarına katkıda bulunsunlar, yardımı olsunlar. Zayıf oldukları konularda, başarısız oldukları derslerde eksiklerini giderebilmeleri için çocuklarına yardım etsinler. Velilerimiz çocuklarını bu yönde bilgilendirebilir. Asla şiddet uygulamamalı ve aşağılamamalı veli çocuğunu. Bunlar çocuk, tatlılıkla çözülmeli sorunlar. Atlı dile konuşarak çocuklar yönlendirilmeli. Veliler, çocuğuna sahip çıkıp, başarısız olduğu konuda birlikte çalışmalı, çocuklarına destek olmalılar” diye konuştu.

5 Temmuz İlk Okulu Fikret Türkoğlu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda, okul bünyesindeki bir sınıfın gezisinde yaşanan kaza sonrası görevden alınmış ancak mahkeme kararı sonrası hafta başında görevine geri dönmüştü. Sınıf öğretmenleri ve velilerin birlikte organize ettikleri gezide yaşanan kaza sonrası sorumlu olduğu iddiasıyla görevinden alınan Müdür Fikret Türkoğlu’nun, düzenlenen gezi ve yaşanan kazada sorumluluğu olmadığı mahkeme kararıyla da kesinleşti ve Türkoğlu görevine döndü. Müdür Fikret Türkoğlu’nun Beş Temmuz İlkokulu’ndaki görevine dönmesi, öğretmen, veli ve okul aile birliği yönetimini mutlu etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here