Gelişim ve Başkent’ten ‘Radyoterapi’ İşbirliği

0
220

gelişim hastanesi6Radyoterapi Hizmeti Artık İskenderun’da Alınabilecek

‘Sağlıkta Gelişim Zamanı’ sloganıyla yola çıkan ve sağlık sektöründe önemli gelişmelere imza atmaya devam eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’yle, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı arasında radyoterapi hizmetleri konusunda başlayan işbirliği anlaşması, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız’ın öncülüğünde, hastanenin konferans salonunda gerçekleşen basın toplantısına; Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetimi ve hekimleri ile Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi, hekimleri ve sağlık personeli katıldı.  Toplantıda, kanser tedavisinin önemli kısımlarından biri olan radyoterapi uygulanmalarında, klinik değerlendirme ve tedavi sonuçlarının, iki kurumun hekimlerince ortak izlenerek, hastaların tedavi planlamalarının ortak çalışma ile yapılacağı açıklandı.

gelişim hastanesi7

Kanser hastalarının tedavisine büyük kolaylık sağlayan modern radyoterapi uygulamalarına, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin katkı sunacağını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız, bu işbirliği çerçevesinde hastane bünyesinde radyoterapi alanında özellikli tedaviler yapabilen, modern ve ileri teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazının kurulacağını belirtti.

Her iki merkezin ortak çalışmasıyla, hastalara daha kaliteli radyoterapi hizmeti verileceğini açıklamasında ifade eden Metin Yıldız; “Sağlık alanında İskenderunlulara daha iyi imkânlar sunabilmek için, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile hastanemiz bünyesinde radyoterapi hizmeti sağlayacağız. Ayrıca, halkımızın şehir dışına gitmesine gerek kalmaması adına, elimizden gelen çabayı göstererek, olmayan branşları kazandırmaya çalışacağız.  Başkent Üniversitesi ile atmış olduğumuz bu adım, hiçbir ticari amaç taşımamaktadır. Amacımız, olmayan branşları İskenderun’a kazandırmaktır. Halkımız, artık kendi şehrinde daha nitelikli sağlık hizmeti alabilecek” dedi.

gelişim hastanesi8

Dünya Organ Nakil Derneği Başkanlığı görevini yürüten Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal ise Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, önemli bir sağlık kuruluşu olduğunu ifade ederek; “Sağlık alanında İskenderun’a önemli katkılarda bulunan Metin Bey’le bir araya gelerek, radyoterapi alanında birlikte hizmet sunmak için adım attık. Anlaşma sonucunda her iki merkezin ortak çalışması ile hastalara daha kaliteli radyoterapi olanağı sağlanacak. Bunun sonucunda kazanan İskenderunlular olacak. Hastalarımız, artık tedavi görmek için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Haberal, bu ilk adımın ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi işbirliği ile İskenderun’da eksikliği hissedilen tıbbi hizmetlerle ilgili yeni adımların atılmasını da planlandıklarını ifade etti. Toplantı sonunda Prof. Dr. Haberal, Onkoloji Servisi’ni gezerek bilgi aldı.

gelişim hastanesi9

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here