Karakaş; “Vatanseverlik Rüzgârını Arkasına Alan, Halk Oylamasını Kazanacaktır”

0
92

sadık karakaş2Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Sadık Karakaş; “Vatanseverlik Rüzgârını Arkasına Alan, Halk Oylamasını Kazanacaktır”

Referandum çalışmalarını sürdüren Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Sadık Karakaş, AKP ve MHP tabanına seslendi. Halk Oylamasında millî hedefin, ‘Hayır’ oylarının ağır basması olduğunu vurgulayan Karakaş; “Millî hedef diyoruz. Çünkü Hayır oyu, millî birliğe ve millî seferberliğe verilen oydur” dedi.

Halk Oylaması siyasetlerini AKP ve MHP tabanının belirleyeceğini belirten Karakaş; “Hayır oyunun kazanması için, bugüne kadar AKP ve MHP’ye oy vermiş seçmen kitlesinden anlamlı bir bölümü ikna etmemiz gerekiyor. Bu açıdan hedef kitle, AKP ve MHP tabanının millî duyarlılığı en yüksek kesimleridir. Zaten dikkat edilirse, MHP ve AKP içinde teröre karşı mücadelenin başarısı konusunda en kararlı olanlar Hayır oyuna yöneliyorlar. Bu gerçeklerden hareketle Halk Oylaması siyasetlerimizi öncelikle bu kitle belirleyecektir. Halk oylaması propagandamızın ana temaları ve başlıca sloganları onlara seslenmelidir” diye konuştu.

Bugün Türkiye’nin önünde iki önemli mesele olduğunu kaydeden Karakaş, bunlardan birinin vatan savaşını kesin zafere ulaştırarak teröre son vermek, diğerinin ise içine girdiğimiz ekonomik krizi hep birlikte göğüslemek olduğunu savundu.

“Hayır Oyu, Millî Birliğe Ve Millî Seferberliğe Verilen Oydur

Teröre karşı mücadelenin, milletin en geniş güçlerinin birleştirilmesini gerektirdiğinin altını önemle çizen Karakaş, ekonomik krizden de ancak fedakârlıkların milletçe paylaşılarak çıkılabileceğini söyledi. Krizi yoksulların ve emekçilerin sırtına yıkmanın çözüm olmadığını ifade eden Karakaş; “O zaman teröre karşı mücadelede ciddî sorunlarla karşılaşırız. Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin bu açıdan değerlendirmesini sağlamak durumundayız. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, huzur getirmez. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ekonomiye çözüm getirmez. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi, birlik getirmez. Cumhurbaşkanı da Millî Seferberlik çağrısında bulundu. Oysa Cumhurbaşkanlığı Sistemi, bırakalım milleti birleştirmeyi iktidarın tabanını daraltıyor, AKP’nin bir kesimini bile iktidarın dışına itiyor. Meclisin yetkilerinin budanmasının başka bir sonucu yoktur. Meclisten alınan yetkiler, Cumhurbaşkanının çevresindeki dar bir bürokrat kesimin ellerinde toplanıyor. O zaman Millî Seferberlik değil, millî bölünme olur.

AKP ve MHP tabanı, 15 Temmuz Darbesinin bastırılmasıyla birlikte meydanlara çıktı ve emperyalizme karşı kararlı bir tavra yöneldi. Türkiye’nin üzerine atılan bombalar, bu kitlenin önceliklerini ve cephesini belirledi. Milletin ezici çoğunluğunda vatanseverliğinin yükseldiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu koşulların iyi değerlendirilmesi gerekir. Vatanseverlik rüzgârını arkasına alan, Halk Oylamasını kazanacaktır. Hayır için en güçlü enerji, vatanseverlik rüzgârıdır.

Bu açıdan HDP ile işbirliği yapmak Türkiye’ye karşı da cinayettir, Halk Oylamasına karşı da cinayettir. Biz Vatan Partisi olarak hiçbir konuda HDP ile yan yana gelmeyeceğiz. Türkiye’nin HDP ile çözülecek bir sorunu yok. Tam tersine Türkiye’nin en başta terör sorunu, HDP’nin kapatılmasıyla çözülür. HDP ile yan yana kampanya yürüten, milleti karşısına alır ve Halk Oylamasında evet oylarına en etkili desteği sağlar” şeklinde konuştu.

“Hayırda Hayır Vardır

İkinci ciddî hatanın, halk oylaması propagandasının diktatörlük ya da tek adam suçlaması üzerine kurulması olduğunu ifade eden Karakaş; “Ancak bugün şu kadarını vurgulayalım: Hayır oylarının ağır basması için ikna etmek durumunda olduğumuz AKP ve MHP seçmeni, diktatörlük tehlikesi görmüyor. Onlar haklı olarak, Türkiye’nin önünde ABD emperyalizminden gelen terör tehdidine karşı mevzilenmiş bulunuyorlar. Bir de ekonomik gidişten kaygı duyuyorlar. “Diktatörlük geliyor” söylemi milletin büyük çoğunluğunda yankı bulmuyor ve bulmayacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, iç cepheyi böldüğü için tehlikelidir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, huzur getirmeyeceği için tehlikelidir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ekonomik krizi milletçe göğüsleme siyasetine zarar vereceği için yanlıştır. Eğer milletin çoğunluğuna seslenen doğru siyaseti uygularsak Hayır oyları çoğunlukta olacaktır. Millî Seferberliğe evet! Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır! Birliğe ve Huzura Oy Ver! Hayırda hayır vardır, haydi HAYIRLISI” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here